Kalocsai Színház – Szeretem a feleségem

Na, ezt hogy írod meg?

2013.06.01 13:25    |    G.E.  

Ezt kérdezte tőlem kicsit csúfondárosan a szomszéd széken ülő nézőtárs a Kalocsai Színház április 27-i bemutatója után. A kérdés mögött az lapult, hogy a látott darab roppant pajzán, viszont a jó ízlés határain belül az, és tény: a közönség remekül mulatott rajta.

szeretem_felesegem2_260Michael Stewart „Szeretem a feleségem” című zenés játéka bevallottan nem akar mást, mint szórakoztatni. Ha valaki nagyon akarja, talál benne nagy tanulságokat, de itt tényleg helyzetkomikumra és nyelvi leleményekre épülő móka van jelen. A darabot Magyar Attila rendezte – és egyik főszerepét is ő alakítja –, aki nem ismeretlen már a kalocsai közönség előtt. A szakma csínja-bínja a fejében van, és nem habozik használni azokat a fogásokat, amelyek a siker érdekében rendelkezésre állnak.

A helyzet egyszerű: a férjben felmerül az ötlet egy magazin tesztjét olvasva, hogy kissé unalmassá vált házaséletüket fel kellene dobni – mondjuk azzal, hogy nem ketten, hanem hárman legyenek a hitvesi ágyban. Társul ehhez egy rettentően prűd jó barát – szintén férj, amúgy – és máris alakulnak a hallatlan félreértések, a hajuknál fogva előrángatott érvek miatt kialakult komikus helyzetek.

Magyar Attila – prűd úr – és a férjtárs, Szakács Tibor apait-anyait beleadnak a bolondozásba, és méltó társ ebben a két feleséget alakító Timkó Eszter és Pikali Gerda. Bolondos és jópofa dalbetétek színesítik az előadást, ötletes és pillanatok alatt átrendezhető díszlet – Götz Béla munkáját dicséri – és találó jelmezek – a jelmeztervező Opra Szabó Zsófia – teszik teljessé az élményt.

A közönség pedig kacag a sötétség jótékony leple alatt, mert egyik poén a másikat éri, különösen a darab vége felé, amikor a nézőteret betöltő hatalmas franciaágyon kiderül – nos, a cím úgyis előre jelzi –, hogy a frissítési tervek ellenére mindkét úr a feleségéhez ragaszkodik továbbra is…

 

szeretem_felesegem_340

 

A darab elején még látható a színen két jó barát, és egy butuska pincérlány, őket Urmai Gábor, Stubnya Béla és Mezei Léda alakítja nagy kedvvel.

Kellemes este volt, valóban felhőtlen kikapcsolódás, és a nézők reakciójából ítélve pont erre van szükség egy fárasztó hét utáni szombat estén. Reméljük, hogy a lelkes taps után a művészek is elégedetten távoztak a színházból, igazán megérdemlik a siker élményt!


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás