Kiállítás Foktőn

Tavaszi Vándor

2011.03.27 20:36    |    Vanda  

A foktői kultúrház adott otthont a múlt héten, pénteken kezdődő Tavaszi Vándor Kiállításnak. A megnyitóra sok érdeklődő jelent meg. Szűcs Ferenc adott tájékoztatást lapunknak az eseményről.

Milyen apropóból tartják ezt a kiállítást?

tavasz_vandor_2_300– Minden évben a farsangi szezon zárása után, mintegy tavaszköszöntőként. Célunk, hogy minél több kezdő, amatőr, vagy már nevesebb alkotó mutatkozzon be nálunk. Lehetőséget adunk a környékbeli művészeknek a bemutatkozásra, cserébe a foktői művészek is be tudnak mutatkozni a környékbeli településeken. A téma változó, a mostani kiállításon üveggravírozás (sík üveglap), pohár, borosüveg díszítés is megjelenik, valamint grafikai munkákat láthatunk. A kiállítás megrendezését általában nagyobb kulturális eseményhez kötjük – Falunap, Magyar László tanulmányi verseny –, vagy nemzeti ünnepeink alkalmából.

Kiknek a munkáit lehet látni?

 

tavasz_vandor_320Fekete Sándorné Terike tojás- és üveggravírozó (Kalocsáról), Geiger Zoltán üveggravírozó (Hajósról) és Zombori Zsolt festő, grafikus (Homokmégyről) munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. A poharakon, borosüvegeken népies kalocsai motívumok tömkelege látható és a tojásokon is. A sík üvegeken portrék, fantázia-, virág- és nonfiguratív ábrák vannak. A grafikákon híres és helyi emberek portréi és fantáziaképek láthatóak.

Meddig látogatható a Tavaszi Vándor?

– Munkanapokon, munkaidőben – a könyvtár felől megközelítve – május 22-ig lehet megtekinteni a kiállítást. Képviselőként falunkban igyekszem népszerűsíteni a képzőművészetet és a sportot, szívemen viselem az amatőr alkotók sorsát és fontosnak tartom, hogy segítsük, támogassuk őket, legyen lehetőségük bemutatkozni kiállításon vagy alkotótáborban. Foktőn ez mindig is jól működött, az önkormányzat, a falu és a művelődési ház vezetése is segített ebben. És Foktő lakossága is örömmel jön el a kiállításokra.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás