Mozgalmas tavasz a Gyermekotthonban

2013.06.01 18:41    |    Somorai Mária  

Budapest Főváros Csepp-kő Gyermekotthona harmadik alkalommal rendezte meg a Varázscsepp Tehetségkutató Versenyt a gyermekotthonok között. A tavalyi versenyen elhoztuk a tánc kategóriában az első díjat.

Az idén is jelentkeztünk és nagy izgalommal és szorgalommal készültünk a megmérettetésre. Három részből állt a verseny. Selejtező, középdöntő és döntő. Budai Dániel saját szövegű rap-pel, Tüske Adorján Wass Albert verssel, Tóth Krisztián a nagymamája által írt verssel és Urbán Raul egy magyar népmesével indult.

 

varazs_csepp_gyermekotthon_360

 

Olyan jól sikerült a szereplésünk, hogy bejutottunk a középdöntőbe. Mindenki ugyanazzal a műsorral készült a versenyre. A döntőbe Budai Dániel jutott tovább a rap-pel és Urbán Raul a mesével. A döntőre még nagyobb izgalommal indultunk, ahol a zsűriben ismerős arcokat láttunk: pl. L.L. Junior, Tabáni István, Pély Barna, Weisz Viktor, Terecskei Rita, a Zanzibár énekese.

Ötféle kategóriában 10-10 résztvevője volt a döntőnek. Nagyon jól szerepeltek a gyerekek. Budai Dániel az Egyéb kategóriában megkapta a második díjat, szép ajándék csomaggal. A Próza kategóriában Urbán Raul a Leánykérés című vőfély mondókával megnyerte az első díjat és a sok-sok ajándékot. Nagyon boldogan indultunk haza, és készülünk a következő versenyekre, melyek a következők: az Esztergomi Gyermekotthonban a Vadvirág Fesztivál és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Kunfehértói Gyermekotthonában a Hagyományos mesemondó verseny, ahol Mátyás király meséket kell elmondani.

A városunkban rendezett Területi Elsősegélynyújtó versenyen is részt vettünk öt tanulóval. Nagy odafigyeléssel készülődtünk és elmondhatjuk, hogy jól szerepeltünk, mert nem lettünk az utolsók.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás