Betekintés az iskolai műhelymunkába

A Tehetség Napjának megünneplése a Kertvárosi Tagiskolában

2013.05.03 19:05   

Március 25-e, Bartók Béla születésnapja a Tehetség Napja Magyarországon és Európa több országában. Ekkor lehetőség nyílik arra, hogy az érdeklődők is betekintést nyerjenek az iskolákban folyó műhelymunkába. A Kertvárosi Tagiskola a Tehetségpont programon belül három tehetségterülettel bír: a német nyelv, matematika és a színjátszás területekkel.

Idén e program keretében iskolánk matematika szakos tanárai szervezésében „Logikaszinó” néven játékos matematika programon vehettek részt városunk 4-6. osztályos tanulói. A forgószínpadszerű rendezés következtében sok izgalmas logikai játékkal ismerkedhettek meg, próbálkozhattak több megoldás lehetőségével a csoportok.

 

A német nemzetiségi osztályok tehetséges tanulóit a Csokonai Tagóvoda Pillangó csoportja látta vendégül. A 2. osztályos gyerekek egy állatmesét dramatizáltak sok dallal és játékkal. A felkészülés és az előadás is tükrözte szeretetüket és lelkesedésüket a német nyelv iránt. A műsor egy közös énektanulással zárult, melyet megpecsételt az iskolások által készített tavaszhívogató ajándék átadása.

 

tehetseg_nap2_457

 

Természetesen nem csak ezen a napon mutatkozik meg, miben és mennyire tehetségesek diákjaink. A tanév során számos lehetőség nyílik képességeik kibontakoztatására. Német nyelv tantárgyban megyei és országos versenyeken mutathatják meg tehetségüket vers- és prózamondás és nyelvhelyesség területen. 8. osztályos tanulók az év végén gyakran sikeres középfokú nyelvvizsgát tesznek. Ebben nagy szerepet játszik a Kirchheim-i partneriskolánknál anyanyelvi környezetben eltöltött egy hét és a diáklevelezések.

A nyelvi tudás elmélyítése mellett nagy hangsúlyt fektet iskolánk a nemzetiségi hagyományok ápolására is. Jó alkalmat ad erre a minden év novemberében megrendezett Márton-nap, a német nyelvű színházi előadás, a kapcsolat a megyénkben lévő német nemzetiségi falvakkal.

Matematika területen több országos versenyen indulhatnak tanítványaink, ahol jó eredménnyel szerepelnek.

Színjátszó csoportunk egész évben készül a Két Lotti című előadásra, mely bemutatóját május végére tervezzük.

A többi tantárgyat tekintve is lenne helye a dicséretnek, de ez alkalommal csak a tehetségpont műveltségterületeinkkel mutatkoztunk be.

A Kertvárosi Tagiskola Tehetség Napjának szervezői és lebonyolítói Bikali Aliz, Kapitány Erika, Lakner Bernadett, Mezei Gabriella, Riczu Györgyné pedagógusok voltak.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás