Egy éves a Tornác Galéria

Deák Gábor tárlat a Korona étteremben

2010.06.25 15:03    |    Gábor Erika  

 

tornac_340

Nagy lelkesedéssel, a megszokott, udvarias kiszolgálással és Deák Gábor képeivel várta vendégeit június 19-én, szombaton a Korona étterem vezetője, Magurai Ferencné. A kalocsai vendéglátás jeles alakja pártolja a kultúrát, már sok rendezvénynek adott otthont a hangulatos helyiségekkel és udvarral rendelkező vendéglő. A mostani rendezvény ötletgazdái Kovács László fazekas és Kiss István festőművész voltak, akik örömmel töltik meg újra és újra tartalommal ezt a kissé szokatlan, de vonzó programot.

A Tornác Galéria remek érzékkel használja ki a fedett folyosó adottságait, a tárlatok után grillparti veszi kezdetét, a látvány után az ízek kavalkádját nyújtva.

Ezúttal a kalocsai képzőművész, Deák Gábor képei vonzották az érdeklődőket az étterembe. A megnyitás előtt, majd azt követően egy bűbájos, csengő hangú népdalénekes és citerán játszó ifjú hölgy, Borzavári Róza gyönyörködtette a hallgatóságot. A képeket Tamás Eszter művészettörténész ajánlotta a közönség figyelmébe:

- Sajátos technika jellemzi az alkotót, amellyel életre kelti alkotásait a figurális képi megfogalmazástól a deákos illúzióvilágig, ahol az egymásra tett színek szinte ropogós felületet teremtenek. Az egymás mellé tett színfoltok másik funkciója, hogy visszaadják azt e lelkiállapotot, amely a felszínesség, a látszat helyett a mélyebb megismerést kutatja.

Tamás Eszter kiemelte a látott képek mindegyikén felfedezhető életörömöt, életigenlést, valamint a természet szépségeinek változatos ábrázolását, mint az alkotóra leginkább jellemző vonásokat.

Az egy estés tárlaton lehetőség nyílik a kiállító közelebbi megismerésére és a művek megvásárlására is. A kötetlen, vacsorával egybekötött együttlét a kalocsai tárasági élet üde színfoltja.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás