Tündérujjak varázslata

2008.12.13 18:32    |    Gábor E.  

Az én kedves barátnőm, Ancsa szokta emlegetni, ha valami finom étel, különleges sütemény, vagy szép díszítés kerül eléje: dicsérem a tündérujjaidat. Hát ez jut eszembe mindig, ha eljön az advent, és a sétálóutcába beköltöznek a kézművesek: itt vannak újra a varázsló tündérujjak, és a mindent elborító műanyag borzalmak közepette szépséggel töltik meg a karácsonyi készülődést!

Van abban valami nagyon és igazán ünnepi, ahogyan a kis bódékban felhalmozott kincsek között válogatunk, ahogyan megszűnik a rohanás ezen a kis szakaszon, mintha más dimenzióba csöppentünk volna. Meg-megállunk, beszélgetünk, és a kis szépséges, lélekkel teli tárgyakon gyönyörűséggel legeltetjük a szemünket.

Hiszen erről – is – szólna az ünnep! Hogy feltöltjük magunkat szépséggel és mosollyal, melegséggel, örömmel!

Jöjjenek csak el, és meglátják, egy csapásra ünnepre hangolódik a lelkük! Gyertyák, képek, kések, textíliák, fonott ajándék- és használati tárgyak, kerámia, mézeskalács – egyik szebb, mint a másik!

Ja, és ne felejtsem: Kovács László fazekas, az adventi vásár szervezője azt ígérte, forralt bor és tea illata és zamata teszi teljessé az élményt a karácsonyi fények borította sétálóutcában.

A vásár 12-én nyit, és 23-án estig kínálják portékájukat a kézművesek. Menjünk, lessük meg, mit kínálnak a tündérujjak tulajdonosai, a visszatérő kedves helyi és vendég kézművesek a fa alá!


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás