Új trombitát fújhatnak

2018.09.30 16:52    |    g-era  

Mint arról már tavasszal hírt adtunk, a Kalocsai Fúvószenekari Egyesület mindent bevetve igyekezett támogatást nyerni egy, a TESCO által meghirdetett, civil szervezeteknek szóló pályázaton. Buzgalmukat siker koronázta.

Betlenné Dajkó Ágnes karnagy, az együttes vezetője jelentette be a jó hírt: a pályázaton második helyezést értek el, és kétszázezer forintot nyertek hangszervásárlásra.

Beszereztek egy Bach és egy Yamaha márkájú trombitát 261.800 forintért, a különbözetet az egyesület pénzéből pótolták. A hangszereket egy zeneiskolás és egy felnőtt egyesületi tag kapja meg használatra.

– A legutóbb vásárolt dobfelszerelésünk mellett így nagy örömünkre újabb hangszerekkel bővült az egyesületünk készlete – vette számba a gyarapodást Betlenné Ágnes. – A pályázatban vállaltuk egy több részből álló program megtartását is, amelynek címe: Mesés koncertsorozat kicsiknek. Az első előadásokat az óvodás korosztálynak tartjuk késő ősszel, helyszíne a Városi Színház lesz. A második előadás-sorozatot kisiskolások részére állítjuk össze, és a katolikus iskola színháztermében, tavasszal fogjuk megvalósítani. Nagy öröm ez számunkra, ismételten köszönjük mindenkinek, aki az áruházban voksával támogatta zenekarunkat!Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás