Koncerttel és klippel búcsúzik a zenész

Elhagyja a Country Road-ot Walter Tamás

2016.03.24 13:40    |    jni  

Bizonytalan időre külföldre költözik, ezért hivatalosan is elbúcsúzik kalocsai zenekarától a Country Road egyik énekese. Walter Tamás nyolc évig járta az országot a csapattal: fesztiválokon, önálló koncerteken és nagy legendák előzenekaraként játszottak. A country műfajában igazi üde színfolt itthon az együttes és dolgoznak is tovább, de Tamástól méltóképpen vesznek búcsút, egy videóklippel és egy utolsó közös koncerttel.

– Az első próbákra élénken emlékszem: vasárnap délelőttönként a kölcsönkért talicskán toltuk át a kölcsönkért hangfalat Papp Robihoz, az egyik alapítóhoz – nevetett az énekes, hozzátéve, hogy kezdetben sokan mosolyogtak a próbálkozásukon, de aztán idővel „minden önjelölt kritikus és a közönség is” egyre komolyabban vette őket. Kalocsai Néplap

Walter Tamás büszke a közös múltra, és arra, amit elértek. Szerinte a talicskán tolt felszereléshez képest a legnagyobb kontrasztot a 2013-as év hozta el számukra – ekkor készült az első videóklipjük, A felkelő nap háza című Animals-feldolgozásukhoz, ami (több feltöltést összegezve) úgy 20 ezres nézettségnél jár. A dalhoz különleges, a hangulatot nagyon jól elkapó képi világot hoztak létre, és a történetet (a csapat tagjainak körülményes egymásra találását) a rájuk jellemző kedves humorral fűszerezték. A videó elkészítése adott egy jókora lendületet a csapatnak: játszottak a Pannónia Fesztiválon, a Szeptemberfeszten és a Szigeten; zenéltek együtt a Paddy and the Rats-szel, voltak a Karthago, az Edda, a Bikini, a Pokolgép, a Firkin és Deák Bill Gyula előze-nekara is – csak néhány példát említve. Érdemes tehát még több videót készíteni? Igen. Hamarosan forgatják a második, egyben utolsó olyan klipjüket, amiben még Tamás is szerepelni fog.

– Most dolgozunk a következő, nagyobb formátumú videón, amit a hajósi pincefaluban veszünk fel. A koncepciót az együttes egyik alapítója,
„kreatív biztosa”, Papp Robi találta ki. Nagy vonalakban a pincefaluban és a pincékben, a hordók között játszódik. A dal címe az, hogy Észnél légy, és egy ír emberről szól, aki a világot járja, hogy eladhassa a hegedűjét, és abból viszkit vigyen haza az asszonynak, szóval tényleg bohém dalocska – mesélte az énekes, aki a nyár elején költözik külföldre, de előtte még minden fontos pillanatban a zenekar mellett lesz. Walter Tamástól április 8-án, az Arizona Pub-ban búcsúzik a helyi közönség és a Country Road, amely egyelőre egy énekessel, Szűcs Beátával folytatja tovább a koncertezést és a stúdiómunkákat.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás