100 éve írta a Kalocsai Néplap

2018.09.18 21:31   

XXXXII. évfolyam 33. szám – 1918. augusztus 17.


Kitüntetés

Az ellenség előtt tanúsított vitéz magatartásáért tüntették ki: Matos János tizedest és Kiss Istvánt a II. o. ezüst vitézségi éremmel, Busa Albert, Bálint Lajos tizedest, Tóth András tizedest és Matos Imre őrmestert pedig a bronz vitézségi éremmel.

Cukor, liszt

A kalocsavidéki tisztségviselők beszerzési csoportja értesíti a vidéki, mint a helyben lakó tagokat, akik a befőzési cukrot még át nem vették, hogy a cukrot folyó hónap 19-én délután 5 órakor tudják átvenni a csoport helyiségében. Aki a jelzett időpontban nem jelenik meg, az befőzési cukrot ez évben nem fog kapni. Értesítik továbbá a tagokat, hogy a csoport részére 100 métermázsa liszt utaltatott ki. Szétosztása a Kalocsán lakó tagok között a legközelebbi időben kezdődik meg. A végrehajtó bizottsági taguraknál előjegyezni lehet a közeli időben várható aszalt szilva, szilvaíz, liptai túró és száraz babra. A családokban bekövetkezett változásokat azonnal be kell jelenteni, mert aki ezt nem teszi, azt a tagok sorából törlik.

Kalocsai vásár

A legutóbbi kalocsai vásárra felhajtottak 461 szarvasmarhát, 392 lovat és 586 sertést, melyből eladtak 273 marhát, 184 lovat és 374 sertést. A vásárban remekeltek madocsai és bölcskei zsebmetsző tolvajok, akik több iparostól kelméket, pénzt és cipőket loptak el. Négyet tetten is értek az iparosok és nyomban át is adták a csendőröknek.

Wolf fotóműterem

A kalocsai Wolf fotóműterem minden állomásra bérmentve és ingyen csomagolással szállít elsőrangú fényképnagyításokat 50 koronáért. Jó fénykép és 20 korona előleg kéretik, a többi utánvéttel.

Összeállította:

Takács Karolina


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás