100 éve írta a Kalocsai Néplap

2018.05.03 11:48   

XXXXI. évfolyam 17. szám - 1918. április 27.


Rejtett gabona

A domoklási bérgazdaságnál (Ingatlanforgami RT.) a rekviráló katonák egy és fél vagon elrejtett gabonát találtak. Az előkerült gabonát a járási hatóság elkobozta. A kihágási eljárás megindult.

Felhívás az iparosokhoz

A kalocsai iparosságnak ezúton is tudtára adják, hogy a testület belépett az országos nyersanyagbeszerző testület kötelékébe. Ha valakinek nyersanyagra van szüksége, a testület vezetőségéhez kell fordulni. Minden áru az Ipartestület nevére jön és itt történik szétosztásra.

A nagyvendéglő tolvaja

Szabados Géza kiskunmajsai születésű 28 éves, 38 gyalogezredbeli szakaszvezető folyó hónap 24-én a délutáni órákban betért a helybeli Magyar Király szállóba étkezni. Mikor pedig éhségét csillapította, egy kis körútra indult a szállóban. Első útja a Kaszinó helyiségébe vezette, onnan hat billiárd golyóval terhelten tért vissza az étterembe. Az étteremben 22 darab kést és 31 darab villát is bedugott a kabátja zsebébe. A helyiségből eltávozott, de mielőtt az utcára ért volna a zsebéből kiesett egy villa, melyet egy ember észrevett és jelentést tett Varga vendéglősnek. A katonát a szomszéd házaknál utolérték és motozáskor megtalálták nála az összes lopott tárgyat. Kitudódott, hogy a tolvaj nem is szakaszvezető, hanem közlegény. Megvallotta azt is, hogy Kiskőrösön a vasúti vendéglőben nagyon sok tojást, három üveg rumot és süteményféléket is lopott. A hadbírósághoz kísérték.

Málnaszörp kapható

Demus Béla fűszeráru-kereskedő tudatja a korcsmárosok és a vendéglősökkel, hogy fűszerkereskedésében (Kalocsa, Katona István – Kígyós – utca) valódi málnaszörp, kitűnő zamatú paradicsomlé is kapható.

Összeállította:

Takács Karolina


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás