100 éve írta a Kalocsai Néplap

2018.09.05 15:13   

XXXXI. évfolyam 24. szám - 1918. június 15.


A cukor körül

A kalocsai járás részére összesen 50 mm (métermázsa) befőzési cukor utaltatott ki, amely cukor körülbelül 50.000 lakos között lenne szétosztandó. Minthogy pedig a rendes havi cukor nem mindig érkezik meg idejében, sőt megtörtént már, hogy egyik-másik hónapban teljesen el is maradt, minek következtében a havi szükségletet a tartalékcukorból kellett fedezni.

A vonat elgázolta

A folyó hónap 11-én délután Kiskőrösről Kalocsára közlekedő személyvonat Kecel és Öregcsertő között nyílt pályán egy asszonyt gázolt el. A vonatvezető észrevette ugyan az asszonyt, de a gyorsan haladó vonatot nem tudta megállítani. Mikor végre meg tudta állítani a vonatot a vezető, az asszony holttestét már mintegy 300 lépésnyire elhagyták. A keceli asszony mindkét kezét és lábát átszelte a vonat, s a nyakán is súlyos sebet ejtett. Megállapították, hogy a mozdonyvezetőt semmiféle mulasztás nem terheli, mert az asszony más okból vetette magát a vonat kerekei alá.

Zsebtolvajok

A Jézus Szíve búcsún a körmeneten az idén is – úgy mint más években is – több vidéki asszonyt kizsebeltek. A minden oldalról érkezett panaszok miatt Szabadi rendőrőrmester körútra indult és sikerült is neki két tolvaj nőt elcsípnie. Találtak náluk több pénztárcát nagyobb összegű pénzzel.

Elgázolt lány

Dinnyés István a Margit malom kocsisa folyó hónap 12-én a déli órákban a Szent István utcában elütötte Csupor Rozália kalocsai idősebb vak leányt, akinek bal alsó lábszára eltört és egyéb sérüléseket is szenvedett. A súlyos sérültet a bajai kórházba szállították.

Összeállította: Takács Karolina


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás