100 éve írta a Kalocsai Néplap

2018.09.06 12:53   

XXXXI. évfolyam 25. szám – 1918. június 22.


Leégett a kiskőrösi állomás

A kiskőrösi vasúti állomás épülete folyó hónap 20-án déli 12 órakor kigyulladt és teljesen leégett.

Razzia a környéken

A kalocsai rendőrkapitányság nagyobb számú honvédcsapatot osztott be folyó hónap 8-án, hogy végre megtisztítsák az egész környéket a szökésben lévő katonáktól és más gyanús alakoktól, akik a közbiztonságot veszélyeztették. Tíz-tizenkettő nap alatt sikerült 100 katonaszökevényt elfogni, akik más bűnöket is elkövettek.

Értesítés

Deák László – borbély és fodrász – értesíti a vendégeit, hogy a Temonovics-féle borbély és fodrász üzletet átvette és a mai naptól fogva saját neve alatt vezeti.

Az eltűnt bőrökről

A lap korábbi számában megjelent már, hogy Tren-schiner Mór lakásából bőrök tűntek el. A nyomozás alapján a Trenschiner Mór elleni eljárás megindítását mellőzik, mert a csendőrségi eljárás során kiderült, hogy a lopás nem bemászás, hanem betörés útján történt.

A gazdák tömörülése

Pestvármegye gazdasági egyesületének vezetősége a gazdasági többtermelés gyakorlati megvalósítása és a mezőgazdák érdekeinek megvédése, hamis társadalmi irányzatok távoltartása céljából a járás községeibe is küld képzett gazdasági felügyelőket. Ilyen irányú előadás Kalocsán e hónap 29-én lesz.

Tolvajlás

Bagó Ferencné (Tóth Teréz) kalocsai Eperföld utca 1016 szám alatti lakostól e hónap 13-án virradóra 25 kg zsírt és 25 kg szalonnát loptak el. A lopással egy Melnik Jakow nevű orosz hadifoglyot gyanúsítják, aki szökésben van.

Új jegyzők a kalocsai járásban

Nagy László miskei és Szabó Győző homokmégyi községi gyakornokok jegyzői oklevelet nyertek el.

Összeállította:

Takács KarolinaPublicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás