(címsorokban)

2015-ben írta a Kalocsai Néplap

2016.01.15 09:08   

Január – Humorterápia Kacagójancsival. A kalocsai emberek emberségesek. Ál-kábeltévések fosztottak ki egy idős házaspárt Kalocsán. Digitális adásra váltott a KalocsaKom. Csak szervezeti szinten alakult át a vízszolgáltató. Terítéken a Kalocsa Menza Kft. Májusra elkészül az ÖKOPont. Napirenden a kétmatricás Duna-hidak ügye.

Február – A hídon túl sem kell fizetni az M9-esen. Kórházunk leválik a kecskeméti megyei kórházról. Ingyenes a szelektív gyűjtőedény. Nyilvános pályázati felhívás a Vízimadárpark és Szabadidőközpont ingatlan hasznosítására. Múzeum lesz a volt Korona Étteremből. Elgombázta egy teherautó a Grősz-szobrot a sétálóutcában. A közterület-felügyelő visszatér.

Március – Rendezi 230 milliós tartozását a város. Munkahelyteremtő megrendelés a láthatáron. Aláírásgyűjtés és gyertyás demonstráció a gyermekosztályért. Font Sándor a kórház bezárásának lehetőségét kizárta. Heteken belül elkészülhet a Tájház. Sorsok Háza Kalocsán. Épül a Platán!

Április – Teljesen elbontották a Schöffer-házat. Ritka kuriózumok fogadják a kastélyban. Húsvéti ajándéktárgyak pszichiátria betegektől. Kalocsa Art – tizenkettedszer. Értékes sírt mentettek az Érsekkertből. Megbuktunk szelektívhulladék-gyűjtésből. Ha lomtalanítást hirdetnek, akkor vigyék is el időben! Az új közvilágítás óriási előrelépés a városnak.

Május – Elindult a turistaszezon. Elballagtak a kollégisták is. Nem lesz biomassza erőmű. Egyedülálló látványosság és turisztikai attrakció lesz. Körforgalom épül az 51-es úton. Forráshiány miatt nem épül az 51-es. Elöregedett, instabil a kalocsai ivóvízhálózat. Felelevenítik a középkort. A gyerekek és a szülők is elégedettek.

Június – Konyhalányképzés a kalocsai börtönben. Van jövője a KalocsaMenza Kft.-nek! Indul a kalocsai kórház 1,1 milliárdos fejlesztése. Nagypályás csalót fogtak a kalocsai nyomozók. Kitisztultak a ködösített számok. Egyre kevesebb az óvodás. Tombol a kullancsszezon! Az önkormányzat megszervezi a nyári napközit. Alacsony vízdíjból nem jut rekonstrukcióra. Vezéráldozat lesz-e a Kalo-csaKom?

Július – Egyedülálló beruházás a sporttelepen. Több intézménynél kikötötték a gázt a tartozás miatt. Izgalmas programok a Múzeumok Éjszakáján. „Ez az éjszaka más, mint a többi…” Remekelt a kalocsai szakápoló. Ennyire szépek a kalocsai hölgyek! Minden eddigit felülmúlt az elismerések száma. „A drogháborút elvesztettük…” Leváltották a KLIK kalocsai vezetőjét. Mozgalmas elcsendesülés következik.

Augusztus – Valami bűzlik Rokkanttelepen. 47 milliós bírságot szabtak ki a Parkgondozóra. Elterelő műveletek. Milliárdos támogatással gazdagodik Kalocsa. Sokkal látványosabb lesz a Schöffer-torony. Kalocsán ismét szárnyal az oroszlán. Minden napra jutott egy csoda. Egyre kevesebb az ismeretlen tettes. Nettó 451 millióért elkelt a KalocsaKom.

Szeptember – Újabb érsekszobrot döntöttek ki. Bemutatták a Kalocsa-Paks híd tanulmánytervét. Épületenergetikai program a főegyházmegyénél. Koordinált, modellértékű, fenntartható fejlesztés lesz. Három új kennelt építettek. Két kalocsai is van közöttük! Lesz erdélyi kirándulás, de… Drogot talált Kalocsán egy képviselő. „Útjuk vezessen egyre csak felfelé!”

Október – Lábra állt a költségvetés. Feloszlott a kalocsai Fidesz-szervezet. Kalocsai társasházakba jártak lopni. Az „öregezésből” sokan kiválóan megélnek. „Felpap-rikázott” óvodások. Velük gyarapodott a paprikalovagok rendje. Lendületben a Kalocsa Menza Kft. Ötezer patkányt kell kiirtani. Nem maradt hely a testnevelésóráknak. A vártnál is jobb lett a mentőállomás.

November – Tervezőasztalra kerül a Duna-híd. „Mindenki jól jár azzal, amit csinálunk!” 319 millióból épült az új kalocsai ügyészség. Ezért zárt be a nyitás után az Ökopont. …jövő nyárra a város büszkesége lehet! Vádat emelnek a kalocsai díler ellen. „Az én számomra többet Démász-ügy nem létezik!” Kalocsa rovásírással. Fokozott rendőri jelenlétre számíthat.

December – Teltházas gyerekprogram. Megért egy láda sört? Megkezdődtek megyénkben az első földárverések. Mit szólna egy kocogó-pályához? Újra járható a Bátyai úti híd. Megtörtént a pályázatok kiértékelése. Mesterek mestere lett a kalocsai Sensei. Hungarikum lett a paprika és népművészetünk. A boldoguláshoz hit, kitartás és kemény munka vezet.


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás