Uborkaszezon. Augusztus 17-23.

7 nap, 7 hír, 7 utolsó fanyargás

2015.08.28 11:17    |    -sch-  

Hétfő – A viharok miatt napokig nem állt helyre az áramszolgáltatás közel 9000 budapesti háztartásban. A szolgáltató 5000 forintos kártérítést ad mindenkinek, akinek több mint 24 órája nincs áram a lakásában. Annyiból pont fel lehet újra tölteni a hűtőládát. Tökkel.

Kedd – Cseh László szerint sokkal jobb eredményeket tudnának elérni, ha úszóink rendes rajtköveken gyakorolhatnának, ugyanis a magyar uszodákban nincsenek a nemzetközi versenyeken használatos speciális rajtkövek. Alapkőben és térkőben viszont nagyhatalom vagyunk.

Szerda – 48 menekültet találtak egyetlen magyar furgonban a cseh rendőrök. Skodálkoztak, hogy sok jó ember kis helyen is affér?

Csütörtök – Veszélybe került a fenékpusztai madárgyűrűző bázis. Egy korábbi jogszabály-módosítás miatt kiestek a támogatottak köréből, az elmúlt 3 évben már alaptalanul kaptak támogatást. A jogtalanul felvett összeget most egyben kéri vissza az állam. Ezek szerint a jogszabály-módosításról sem a pénzt folyósító, sem az azt befogadó intézmény nem értesült. A Magyar Reformok Begyűrűztek.

Péntek – Észak-Irakban egy amerikai légicsapásban megölték Fadhil Ahmad al Hajali-t, ismertebb nevén Hajji Mutazz-t, az Iszlám Állam második emberét. Talán inkább minden másodikat kellene.

Szombat – 38 pártot töröltek a hivatalos nyilvántartásból, miután két egymást követő országgyűlési választáson nem indultak. Na és, egy párt nem elég?

Vasárnap – Az adóhivatal ellenőrei magukat migránsoknak kiadva tartottak ellenőrzéseket Csongrád megyében. A 10 fős csapat 29 vizsgálatot tartott, amelyből 14 alkalommal tapasztaltak jogsértést. Vajon miként adhatták ki magukat migránsnak? Végre foglalkoztatnak romákat a közigazgatásban?


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás