Uborkaszezon. Július 20-26.

7 nap, 7 hír, 7 fanyargás

2015.08.13 09:46    |    -sch-  

Hétfő – A Duke Egyetem kutatóinak sikerült összekötni négy patkány agyát, és a szuperagy többre volt képes, mint egy patkány magában. Nekik sikerült. Együtt.

Kedd – Dél-afrikai orrszarvúk tülkébe kamerákat építettek állatvédők, amellyel jobban nyomon tudják követni az állatokat, illetve az őket épp a szarvuk miatt öldöklő orvvadászokat. Ők már biztosan tudják, mit kell adni a hasmenéses orrszarvúnak. Utat.

Szerda – Az amerikai McDonald’s „éttermekben” bevezetik az egész napos reggelit. Mit tudnak ezek? Nálunk meg minden nap Karácsony.

Csütörtök – Rogán Antal a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt állította, hogy „A bevándorlásból politikai terméket nem mi, hanem az emberek csináltak.” Tóni, elárultad magad, most már tudom, ki tépkedte le a bevándorló-ellenes plakátokat!

Péntek – Görögország egyik, azóta már leváltott minisztere a válság egyik megoldásaként a nemzeti bank elnökének elfogására és a görög pénzverde széfjeinek kifosztására tett javaslatot. A magyar kormány még nem tart itt: csodazongorázni lehetne a különbséget.

Szombat – Az asszony nem ember, a sör nem ital, és a medve nem játék” – állította egy székelyvicc alapján a Tusnádfürdői Szabadegyetem nyitóbeszélgetésén Németh Zsolt, a Parlament külügyi bizottságának elnöke. Egy hölgy a kocsmában erre azt mondta, az emberek hülyék. Egy férfi meg azt, ha a sör nem ital, akkor nem hajlandó kifizetni.

Vasárnap – Vasárnap tartották a jubileumi, 30. Formula-1 futamot a Hungaroringen. Ez alkalomból Szijjártó Péter Bernie Ecclestone-nal egy 25 milliárd forintos fejlesztési programról tárgyalt. A látogatói élmény fokozására elegendő lenne a 30 éve folyamatosan oda visszatérő prostituáltakat lecserélni végre. (Ahogy mondani szokták, nem a bútort kell…)


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás