Uborkaszezon. Augusztus 10-16.

7 nap, 7 hír, 7 fanyargás

2015.08.28 10:49    |    -sch-  

Hétfő – Dél-Szudánban a térségben hónapok óta uralkodó szárazság miatt helyi fiatalok a közösség vezetőjének parancsára megölték a helyi esőcsinálót, mert rosszul végezte a dolgát. Azért ne nagyon lepődjenek meg, ha ezután sem fog esni.

Kedd – A Budapesti Rendészeti Igazgatóság nem javasolta, hogy a menekült gyerekek a kijelölt tranzitzónában az aszfaltra rajzoljanak, mert köztisztasági vétséget követnek el ezáltal. Legyenek kicsit előrelátóak, hívják fel a figyelmet a hóemberépítést tiltó rendeletekre is!

Szerda – A korábbi gyakorlattól eltérően a teljes uniós támogatási keretre, mintegy 12000 milliárd forintra 2017-ig kiírják az összes kapcsolódó pályázatot. Fogd a pénzt, és kuss!

Csütörtök – Alig van már víz a Tiszában, rekord vízszintet mértek: a folyó vízállása most -320 centiméter, még sosem volt ennyire alacsony. Pedig tavasszal még Dunát lehetett volna vele rekeszteni.

Péntek – A németországi Jamel községben menekülteket támogató pár istállóját gyújtották fel feltehetően neonácik. Arrafelé egyre szaporodnak a hasonló jellegű támadások. Ma egy pajta, holnap a világ!

Szombat – A Minnesotai Egyetem kutatói 36 megálló és 822 járat vizsgálata után megállapították, ha egy buszmegálló mellett fa van, az utasok úgy érzik, kevesebbet kell várakozniuk. Ha pedig egy busz van ott, akkor még kevesebbet.

Vasárnap – Az Európai Unió tagállamai közül Magyarország egyedüliként nem vesz részt a migrációt csökkenteni szándékozó programokban, a Triton és Poszeidon fantázianévre keresztelt „hadműveletekben”. Nemzeti Egyedülműködés Rendszere.


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás