A nevem Borzi

2013.01.16 09:52   

 


Kedves Emberek!


borzi_200

Szeretném megosztani veletek életem nagy történetét.

Magamról annyit, hogy egy tízéves, göndör szőrű, keverék kutyus vagyok. Kinézetem elég mulatságos, mert három szín keveredik a bundámon, ami inkább egy bárányéhoz hasonlít.

De a szívem, valódi kutyaszív! Tudjátok, olyan szív, amely életét adná a gazdijáért!

Jut eszembe, nagyon kedves és szerethető vagyok.

Az utcákat róttam, kóboroltam, fáztam, éheztem, és közben sokszor kegyetlenül megvertek és megrugdostak azok, akik embereknek mondják magukat. Egy alkalommal a kimerültségtől és az éhségtől már nem bírtam továbbvánszorogni, így a járda mellett egy gödörben összekuporodtam, és arra gondoltam, hogy jobb lenne már a kutyamennyországban.

Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy valaki megáll mellettem, és olyan kedvesen szólít meg, ahogy velem még emberi lény nem beszélt. Majd elővett a táskájából valami nagyon finom ételt, és letette elém. Én csak néztem rá hitetlenkedve, és nem mertem hozzányúlni a finom falatokhoz. Megvártam, míg elmegy, aztán gyorsan befaltam. Ettől egy kis erőre kaptam, és elindultam az orrom után. Tudtam, hogy ő lesz az én gazdám, mert én kiválasztottam. Meg kellett keresnem őt! Így hát elindultam, nagy szimatolások közepette, és végül egy nagy barna kapu előtt véget ért a keresgélés. Megtaláltam! Reménykedve lefeküdtem a kapubejáróval szemben a fűben, és nem vettem le a szemem a kapuról. Sajnos egy hatalmas fekete kutya nézett szembe velem a kapu alól, akitől én nagyon féltem. Háromszor nagyobb volt nálam. De nem mozdultam. A harmadik napon egy másik nagyon jó ember, aki szemben lakott, és barátnője volt a kiszemelt gazdimnak, befogadott. Boldog időszak kezdődött az életemben, de egy nap kora reggel egy nagy fekete autóba tették az új gazdimat, és soha többé nem jött haza. Nagyon szomorú voltam. Így hát tovább reménykedtem, hogy a nagy kutyus mellé engem is hazavisz az a hölgy, akit már egyszer kiválasztottam.

Jött a tél, rettenetesen nagy hideg, fagy, hó és minden szörnyűség. Megtört a jég! Hazahoztak, és végleges otthonra leltem.

Most bent lakom a lakásban, és az udvaron is szabadon futkoshatok. Persze, tudomásul vettem, hogy a nagy fekete kutyus, a Buksi a főnök, nem én.

Nekem nincs más dolgom, mint a gazdimra vigyázni. Ha valaki csak közelít felé, én eléállok, vagy leülök vele szemben, és le nem veszem róla a szemem, amíg a házunkban tartózkodik.

Az én gazdim nyugodtan alhat, mert bár úgy látszik, mintha mélyen aludnék, éberen őrködöm az álma felett. Nem ajánlom senkinek, hogy rossz szándékkal közelítsen hozzá, mert nagyon bátor vagyok, és meg fogom védeni!

Kedves magányos emberek!

Tudom, hogy sokat sírtok és szomorkodtok, hogy senki nem törődik veletek. Van erre egy nagyon jó orvosság. A neve  „KUTYA”. Ne féljetek magatokhoz venni egy eldobott, bántalmazott kutyust a menhelyről. Ígérem nektek, hogy ő lesz a leghűségesebb társatok, élete végéig. Soha nem tapasztalt örömet és szeretetet fogtok kapni tőle. Néztetek már egy hálásan csillogó kutyaszempárba? Próbáljátok csak meg. Boldoggá tudunk tenni benneteket.

Közeleg a karácsony, és ti már most szomorkodtok, talán már az elmúlás gondolata is foglalkoztat benneteket? Sorstársaim csak szerető gazdira vágynak! Éppen rád, aki olvasod ezeket a sorokat. Nincsenek nagy igényeink! Csak elegendő élelemre és egy meleg, puha fészekre vágyunk, és arra, hogy a lábaidnál fekhessünk.

Tudom, hogy sokan úgy gondolják, kutyának kint a helye. De aki magányos, az nyugodtan vigyen csak be bennünket maga mellé a lakásba. Nem fogunk bepiszkítani, mert tudjuk a rendet. Nem kell drága kutyakosár, meg flancos kutyapárna. Fogj egy kartondobozt, és béleld ki a levetett pulóvereddel. Az a legjobb, mert gazdiszaga van!

Jut eszembe, riasztó sem kell! Én majd ugatok és hangosan csaholok neked, ha valaki közelít az otthonodhoz, és ha rossz szándékkal jönne, felriasztom az egész környéket! Ezért is jó, ha egyedülálló vagy, és beviszel magad mellé. Kint megmérgezhetnek, lefújhatnak, agyonüthetnek, de ha bent vagyok veled, megvédelek, amíg segítséget hívsz!

Lassan befejezem a kortesbeszédemet a menhelyi és más kivert kutyák mellett.

Kérlek, vidd haza egyik sorstársamat!

Boldog karácsonyt kívánunk a gazdira vágyó társaimmal együtt.

Kutyahűséggel:

Borzi


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás