Adj’isten, aranyoskám! (6.)

2017.08.09 12:30    |    g-erika  

– Adjisten, aranyoskám! De régen találkozunk, hogy van?

– Jól, lelkem, jól, hát maga?

– Voltam jobban is. Ballagott az unokám, náluk voltam a hét végén ebédelni.

– Nahát, már ilyen nagylány lett a Timike? Aztán mit vett neki ajándékba?

– Én aranyláncot akartam, ahogy illik, de a menyem lebeszélt róla. Azt mondta, inkább vegyek neki bérletet a műkörmöshöz.

– Az meg minek neki?

– Hát, mindenféle színes, meg mintás műanyagot ragasztanak a körmére, az egyik csillog, a másik világít, tarka a keze, mint valami kirakat.

– Még ilyet, a mi időnkben bezzeg elég volt a saját körmünk, még azt se mertük kifesteni, mert az anyánk letörte volna a derekunkat. Aztán mi jó volt ebédre?

– Gyümölcsleves, bundás hús, saláták, rétes. Érdekes íze volt némelyiknek, aztán kiderült, azért, mert a leves édesítővel készült, a hús gluténmentes bundában volt, a rétest meg laktózmentes túróval töltötték. Abban is édesítőszer volt.

– Magának hogy ízlett, lelkem?

– Hálistennek, sehogy.

– Miért örül neki, hogy nem ízlett az ebéd?

– Mert akik bepakoltak, egymásnak adták a kilincset a vécén. Azt mondta a Timike keresztanyja, hogy az édesítőszertől. Merthogy hashajtó hatása van.

– De mondja, lelkem, minek esznek olyat, ami ilyen-olyan mentes, meg még cukor helyett is műanyag van benne, betegek szegények?

– Még nem, aranyoskám, de lesznek, az biztos. De annak örülök, hogy ez most már nem az én bajom!

– Hogyhogy?

– Na, hallja! Engem biztos nem hívnak, hogy főzzek rájuk, ha majd az ágyat nyomják a sok kímélő étel miatt! Gyanakodnának, hogy valami valódit teszek az ételbe…Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás