Adj’isten, aranyoskám! (9.)

2018.02.21 14:29    |    G-erika  

– Adjisten, aranyoskám! Már azt hittem, tán beteg, olyan régóta nem láttam!

– Adjisten, lelkem! Hát, volt is bajom bőven, hol az emberem nyűglődött a hőség miatt, hol meg én. A vérnyomásunk összevissza járt, aztán vitt a fejünk, mint aki berúgott!

– Ne is mondja, én is kínlódtam a nagy melegben. Csak üldögéltem a szobában, a nyakamon vizes ruha, aztán még az ebédet is úgy hozattuk egy hétig!

– Ne mondja, de jó magának! Az én uram ugyan meg nem eszi az éttermi kosztot, akárhogy rimánkodok. Azt mondja, azt még a kutya is sírva enné meg!

– Hát akkor vegye rá, hogy ő főzze az ebédet!

– Főzte is, de az is az én bajom lett. Egy edény nem maradt tisztán a kredencben, a tűzhelyt fél napig súroltam, mert ráégette az ételt. Egy lábasom meg végképp odalett, aztán festetni is kellett.

– Jesszusom, hát mit főzött az ura?

– Rakott krumplit akart az istenadta, de ott felejtette a gázon a krumplit, meg a tojást. A krumpli alól elfogyott a víz, szénné égett lábosostul, a tojás meg egy darabig elvolt víz nélkül, aztán felrobbant, és beterítette a plafont.

– És készen vannak a festéssel?

– Hálistennek a vejem megcsinálta, de megeskette az uramat, hogy többet nem főz ebédet. Az meg, a selma, persze, ráállt!

– Noiszen, aztán mit ebédelnek azóta?

– Görögdinnyét puha kenyérrel, aranyoskám, az nagyon egészséges! Életemben először nem kell azon gondolkodnom, mit főzzek másnap! Jövő nyáron még hamarabb megkérem az embert, hogy főzzön, aztán nyugtom lesz pár hétig.

– Gondolja, hogy elfelejti, és megint rakott krumplit főz?

– Azt nem tudom, mit fog főzni, de majd én segítek neki odaégni, az biztos!Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás