Áldott állapot

2018.02.16 12:10    |    Váczi Attila  

terhes_250„Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse” (Lukács 1:42)

Tisztelt Olvasó. Advent időszakát éljük, advent a várakozás ideje. Egyik legszebb ajándékunkat 2005 karácsonyán kaptuk gyermekeim édesanyjával együtt. A fenyőfa alatt egy fehér borítékot találtunk. Boríték a fenyőfa alatt? Éva biztatott, Apja, nézd meg, mi lehet abban a borítékban? Nem pénz volt, attól sokkal több, első unokánk, Anna Éva ultrahang felvétele. Boldogan öleltük át egymást menyünkkel, Katival és fiunkkal, Palival.

Kedves férfitársaim, van annál meghatóbb érzés, mint amikor gyermekem édesanyja azt mondja: add a kezed, tapintsd meg, most éppen mozog.

Én mindig szomorúan hallom, ha valaki azt mondja: „terhes vagyok”. Az talán még elfogadható, hogy „más állapotban vagyok”, de az igazán jó szó erre az „áldott állapot”.

Lukács evangélista, aki foglalkozása szerint orvos volt, így ír erről a Lukács 2:4-5. versében: „Felment József is a galileai Názáretből a júdeai Betlehembe, a Dávid városába, mert Dávid házából és nemzetségéből való volt, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt.”

Kívánok minden olvasónak áldást, békességet.

Váczi Attila, Kalocsa


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás