Uborkaszezon. Augusztus 3-9.

7 nap, 7 hír, 7 fanyargás

2015.08.19 11:12    |    -sch-  

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek a nemzetközi pécsi kórusfesztivál sikeréről eszébe jutott, hogy az általános iskolákban be kellene vezetni a mindennapos éneklést. Milyen kár, hogy nem valamelyik főzőfesztiválon járt, akkor eszébe juthatott volna akár a mindennapos étkezés is.

Több ezer lengyel vendégmunkás készül sztrájkra Londonban. Abból lett elegük, hogy a britek őket hibáztatják gazdasági problémáikért. Lám Angliában már beigazolódtak a bevándorlókkal kapcsolatos félelmeink: elveszik a munkánkat és nem dolgoznak!

122 rendbeli csaláson értek egy gödöllői férfit, aki interneten hirdetett eladásra elektronikai eszközöket, de a pénzért cserébe többnyire száraztésztát küldött. A száraztészta közismerten kurrens árucikk, régebben pártok vettek érte mandátumokat.

Észak-Korea új időszámítást vezet be: az eddigi, Japánnal azonos időzónához képest 30 perccel korábbra állítják át óráikat. Ezentúl ők lesznek a Felkelő Nap Országa. (Kopernikusz kering a sírjában.)

Még nincs is teljesen kihúzva az ideiglenes határzár, de a bevándorlók Ásotthalomnál máris átvágták a szögesdrót kerítést. Azt hiszem, ez ügyben nem ez volt az egyetlen átvágás.

Az Európai Uniónak is feltűnt az a szabad szemmel is jól látható 600 millió forint, amit a felcsúti kisvasút megvalósítására szánt a kormány. Napi 7000 utassal számoltak, míg a csillebérci Gyermekvasút átlag utasszáma 1500 fő. Brüsszel egyelőre vizsgálja a projektet. „A szerelemvonatból nincs kiszállás…”

Negatív csúcsot döntött a nézőszám az NB I-ben a legutóbbi fordulóban. Átlag 2794 szurkoló volt kíváncsi egy-egy futballmérkőzésre. Ugyanakkor ne hallgassuk el a sikert: egy nézőre sokkal több stadion jut, mint valaha!


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás