Azok a mihaszna fiatalok

2017.11.29 16:05    |    Dávid Attila  

– Én mondom magának, ezek a mai fiatalok nem érnek semmit! Nem dolgoznak, nem segítenek az idős hozzátartozóiknak, csak egész nap az okostelefonjukat, meg a számítógépüket bújják! Mint például az én unokám, az a mihaszna! Igaz, a múltkor levitt engem Szegedre a klinikára az autójával és nem is fogadott érte el pénzt, de hát ennyit csak megérdemlek, nem?

Mit mond? Hogy a múlt héten látta, hogy az unokám ablakot pucolt nálam? Igaz, negyedévente ráveszi magát, hogy rendbe tegye a házamat, de hát ennyit csak elvárhatok tőle, nem? Elvégre ő az unokám, ennyit megtehet értem, ha többet nem is hajlandó.

Mit mond? Hogy úgy tudja, hogy a téli tüzelőmet is az unokám intézte? Az igaz, ő rendelte meg, fizette ki és pakolta be a fáskamrámba, de hát évente egyszer ennyit megtehet értem, nem? Szerintem jót tesz neki egy kis mozgás, mert egyébként egész nap a számítógépe előtt ül. Nem is értem, hogy fizetnek neki a semmiért, hisz az nem munka, hogy bámulja a képernyőt és üti a billentyűket! Szóval, nem csinál semmi hasznosat!

Ja, most, hogy mondja, ebédet szokott nekem hozni, megvárja, amíg megeszem és utána elmosogat utánam, de hát még jó, hogy nem én mosogatok a rossz kezeimmel!

Szóval, hol is tartottunk? Ja igen, azokról a mihaszna mai fiatalokról beszéltünk! Bezzeg a mi időnkben másként volt, akkor segítettünk az időseknek, de az az idő már elmúlt…


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás