Egy szép napon...

2016.03.24 13:45    |    -sch-  

… felébredni a kedves mellett, finoman odabújni, puszival ébreszti: jó. Feltenni a kávét, majd a forró zuhany alatt a gőzben állni: jó. Főleg ha az ember fejében semmi más nem jár még, csak egy fogkefe.

Odakinn a tavaszi nap óvatosan szárogatja fel a barackfák szirmairól a hajnali párát, a fűszálak zöld dárdái törnek át a maradék avaron, a madarak csivitelésétől meg lehet süketülni, gömbölyödő kóbor macskák várakoznak türelmesen fészkek alatt a kipottyanó fiókákra.

A boltba sétálva minden ismerőst jólesik köszönteni, pár szót szólni, rámosolyogni a megszokott arcokra. Hogy van a kutyád?

Ilyenkor még a morc pénztárosnő se zavar, sem az, hogy megint rosszul adott vissza.

Friss péksüteménnyel hazasietsz, mert közben a kislány is kinyújtózott már s szalad a mosdóba, hiába mondjuk, ne szaladj, mert elcsúszol! De anya, sietni kell, mert apa megígérte, munkába indulás előtt még befonja a copfomat! A konyhában idill, mint egy müzlireklámban.

Ötre jövök! Az autó is pöcre indul, pedig aksit kéne már lassan cserélni, s lejár a műszaki a jövő héten, megjött az értesítés a kormányablaktól. Annak a lüke szomszédnak kéne már szólni, hogy máskor ne dobálja át hozzánk a levagdosott gallyait, tőle is éppúgy elviszik majd, mint mielőlünk.

Jé, van parkolóhely! Így a munka is egyből másképp kezdődik, az ügyfelek egytől-egyig elégedettek, az egyik feladat szüli a másikat, de ilyenkor észre se veszi az ember, és már el is telt a munkanap.

Hazafelé bevásárlás, aztán ki a sportpályára, a meccs közben belefér egy sör is a cimbikkel…

Vacsorára éppen beesik az ember. Mi volt az iskolában? Semmi. Akkor ugyanaz, mint tegnap.

Mosogatás közben végre tud az ember egy pár szót négyszemközt váltani a hitvesével. A csekkeket befizetted? Apámat is fel kéne hívni, így műtét után. Ma anya a soros az esti mesével, így a jól végzett munka örömével elégedetten és nyugodtan elterülsz a fotelben, öledben egy kis nasival, s bekapcsolod azt a téglalapot veled szemben…

Mellbevágnak a hírek, egy kopasz bemondótól kell megtudnod, hogy amerre csak jártál egész nap, körülötted tombolt a migrációs válsághelyzet!

Fogadni kellett volna rá!

Egyszer csak bejön.


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás