Eladni mindenáron

2015.03.06 08:22    |    g-era  

Betértem az egyik nagy szolgáltató helyi kirendeltségéhez, hogy megrendeljek egy számomra szükséges kiegészítést az eddig használt termékhez. Szépen haladtunk az ügyintézéssel az ismerős munkatárssal, amikor mellénk penderült egy Lelkes Ifjú Titán, és szavunkba vágva közölte: ha ezt a szolgáltatást megveszed, akkor ezt és ezt kedvezményesen megvásárolhatod – darálta szem- és fogvillogtatva olyan stílusban, amit a legválasztékosabban is csak pimasznak és tolakodónak tudok minősíteni.

– Nincs szükségem rá, nekem csak az általam kért módosítás kell.

– Mégis azt tanácsolom, vedd meg hozzá a most nagyon kedvezményes…

– Nem, nem veszem meg, már elmondtam, mire van szükségem!

Ifjú Titán ekkor észrevett egy valószínűleg habozó kuncsaftot, és elszáguldott őt boldogítani. Ezután villámgyorsan elintéztük ügyemet a paprikapirosra vált arcú régebbi munkatárssal, s miután Titán még elfoglalt volt, halkan annyit mondtam a fiatal hölgynek:

– Legyen szíves megmondani a kollégájának: bár jólesik feltételeznem, hogy ennyire fiatalnak lát, sajnos, tudom, hogy több évtized van közöttünk, ami miatt elvárom, hogy egy bolti ügyintéző ne tegezzen le anélkül, hogy erre én, mint nő és idősebb, feljogosítanám!

Nem az első alkalom, hogy rám akarnak tukmálni olyant, amit én nagyon nem szeretnék megvásárolni – bár nem tetszik, de tudomásul vettem, ez a legújabb trend az üzletkötésben. Viszont nagyon javasolnék az üzletkötők felkészítésébe becsempészni néhány alapvető illemszabályt, amit – főleg mi itt, az „elmaradott vidéken” – még komolyan veszünk és elvárunk!

 


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás