A természet gyógyító ereje III.

Potenciális rákbetegek vagyunk?

2009.01.30 14:38    |    Szabó Lászlóné  

Az emberi testben körülbelül 200 ezer ráksejt található, ami ez első hallásra rémisztőnek tűnhet, de a szervezetünkben lévő közel 60 billió sejthez képest ez elenyésző mennyiség. Normális körülmények között a ráksejtek gyengébbek, és szaporodási képességük is jóval kisebb, mint az egészségeseké, de bizonyos körülmények között regenerálódnak, és ép sejtekké válhatnak. Ha az immunrendszer elég erős, hogy felismerje a degenerált sejteket, akkor képes elpusztítani őket. Igen fontos a rák korai felismerése, melyhez szükséges a rendszeres önvizsgálat és a szűrés! Ugyanis, ha a daganat 80 százalékban kifejlődött, akkor elérkezett kialakulásának utolsó stádiumába, amikor részben már áttételekkel is rendelkezik. Ebben a kialakult helyzetben szervezetünk „fő védelmezője”, az immunrendszer már régen felmondta a szolgálatot. A rákbetegséget több tényező együttes hatása okozza.

Elsőként hadd hívjam fel a figyelmet a tudatos táplálkozás fontosságára. Ügyeljünk, hogy ételeink mindig tartalmazzanak vitaminokat, ásványi anyagokat, friss, makrobiotikus elemeket. A makrobiotikus étrend, biotermészetű alapanyagainál fogva segít az egészség megtartásában, és sokféle daganat jól kezelhető ezzel az étrenddel. Bár kifinomult elkészítési módot igényel, de külön méregtelenítő kúrára nincs szükség a makrobiotika mellett. Aki kipróbálja, vagy fokozatosan szoktatja szervezetét ehhez az étrendhez, annak kerülnie kell főleg a vörös húsokat, mivel a bélrendszerben ezek bomlástermékeiből mérgek szívódnak fel. Csökkenteni kell továbbá a tejtermékeket, melyek nyálkásítanak, ezáltal hozzájárulnak a ciszták képződéséhez! Óvakodni kell a cukrozott és szénsavas italok fogyasztásától, melyek úgymond stresszelik a hasnyálmirigyet és blokkolják az immunrendszert. Helyettük fogyasszunk zöld teát! A makrobiotikumos étrend tartalmazza: kb. 50 %-ban (barna) rizst, (vagy 10-20 %-ban kölest, rozst), 25 %-ban zöldségeket, 5-10 %-ban babféléket, lencsét, szóját, vagy ezek termékeit. Ezen kívül tengervízből származó halakat 5%-ban, (nálunk is széles a választék) de készíthetünk pontyból, pisztrángból is kitűnő ételeket. Fogyaszthatunk 15 %-ban gyümölcsöt, vagy kompótot. Korlátozzuk a csípős fűszereket, helyettük használjunk szezámmagot és szójaszószt. A makrobiotikus étrend segít az egészség megtartásában, e mellett komoly betegségmegelőző hatása van. A természetgyógyászat több alternatívát kínál a rákbetegség kezeléséhez. Ezek közül az egyik a Breuss-féle fehérjementes léböjtkúra. Méregtelenítő, tisztító hatású, ennek ellenére hazánkban nem annyira elterjedt, mert a legintenzívebb fizikai megterhelést rója a szervezetre. A kúrához zöldségeket használunk. A zöldség-lé hozzávalói: cékla 30 dkg, sárgarépa 10 dkg, zellergumó 10 dkg, fekete retek 3 dkg, burgonya 1 darab. Elkészítése egyszerű. A zöld növényeket lereszeljük, nedvüket kipréseljük. Ez egy napi mennyiség, melyet kb. negyedóránként kortyolgatva kell meginni. Érdekességként említem, hogy ezt a természetgyógyászok rákos betegeknél a 42 napos böjt kúra részeként alkalmazzák. Ennek a korántsem veszélytelen terápiának a lényege, hogy 42 napig semmit nem ehet a beteg, csak az előző zöldségekből készült levet kortyolgatja reggel, délután illetve lefekvés előtt, valamint a zsurlófűből (15 g), csalánból (10 g), porcsinfűből (8 g) orbáncfűből (6 g) készített veseteát issza napi háromszor. Mivel a kiéheztetéssel a súlycsökkenés akár 10-15 kg is lehet, és nem biztos, hogy a belső szervek kibírják, csak állandó orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. A rákos megbetegedéseknél nagyon fontos a szervezet védekező rendszerének erősítése. A természet számos gyógynövénnyel ajándékozott meg bennünket, melyek gyógyhatásaik révén fokozzák a szervezet ellenálló képességét, és a rákbetegség kezelésében is segítségünkre lehetnek. Közülük kiemelt helyen áll a közismert csalánfű, mely C-, B-, K-, U-vitaminokat, valamint A-pro-vitamint, ezen kívül kb. 12.5%-18.5% arányban tartalmaz vasat, magnéziumot, cinket, rezet. Fokozza a szervezet regenerációs folyamatait, roboráló (erő-sítő) hatású, valamint javítja a külső és belső elválasztású mirigyek működését. Rák elleni gyógynövényként tartják számon többek között az orbáncfüvet, valamint a fehér fagyöngyöt is, melyek csökkentik a degenerált sejtek növekedését, valamint megakadályozzák az áttételeket.

fagyongy_245

Fehér fagyöngy-Viscum album

A követezőekben egy értékes és természetes táplálék kiegészítőre szeretném felhívni a figyelmet. Ez a sörélesztő, melynek nehéz lenne most az összes pozitív hatásait felsorolni. A legjobb minőségű sörélesztő a malátán, azaz a kicsírázott árpán tenyészik és közel 50%-ban tartalmaz fehérjét, aminosavakat. Gazdag nukleinsavakban, ami segíti a fehérjék felszívódását. Ezenkívül erősíti a szöveteket, izmokat, csökkenti a fáradtságot, növeli a szervezet ellenálló képességét. Megtalálható benne az összes B vitamin is, melyek hiánya a szervezetben idegrendszeri, vérképzési, bőr-, és nyálkahártya betegséget okozhat. Számos nyomelemet, köztük vasat, szelént, jódot, foszfort, cinket, krómot, tartalmaz, melyek sajnos a helytelen táplálkozási szokásainknak köszönhetően nem jutnak megfelelő mennyiségben a szervezetbe. Az előzőekben felsorolt példák csupán töredékei annak, amit a természetes gyógymódok kínálnak a rák legyőzéséhez, vagy a betegség megelőzéséhez. Mindemellett nem szabad elfelejteni, hogy a daganatos betegségek gyógyításában az orvosi beavatkozás nélkülözhetetlen, a természetgyógyászat elsősorban kiegészítő kúrákat kínál.

(forrás: Dr. Nagy Géza: Betegségek gyógyítása gyógynövényekkel)


Publicisztika

A Rakétaezredre emlékeztek

A Magyar Honvédség 15. Kalocsai Légvédelmi Rakétaezrede, pontosabban a jogelődje, a Légvédelmi...

A Paks II. projektről kapott tájékoztatást a Magyarországi nemzetiségek bizottsága

A Magyarországi nemzetiségek bizottsága 2018. november 6-án kihelyezett ülést tartott Pakson,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás