A természet gyógyító ereje (5.)

Földsugárzás és elektroszmog

2009.02.13 16:18    |    Szabó Lászlóné  

A radiesztézia (sugárzás-érzékelés) kifejezetten azon szakterületek közé sorolható, amely a legnagyobb ellenérzést, vagy hitetlenséget váltja ki az emberekből. Pedig minden csak addig misztikus, ameddig meg nem értjük a lényegét. Míg korábban a földsugárzást csak a hatodik érzékkel megáldott emberek voltak képesek észlelni, ma fizikai realitásnak kell tekinteni. Már léteznek mérőműszerek, amelyekkel képesek a mágneses és elektromágneses sugárzásokat mérni. A geológiai törésvonalak mérése a Geiger-Müller féle számlálóval, valamint gamma-monitorokkal történik. A földsugárzás azóta létezik, amióta a Föld kialakult. A földsugárzás hatását egyes esetekben sajnos a mai, egyébként is túlterhelt emberi szervezet hosszú távon nem képes elviselni károsodás nélkül. Felfedezésével furcsa helyzet állt elő. Megállapítottak és kimutatták egy olyan természeti jelenség létezését, amely kórokozó tényezőként jelent meg, s melynek hatására megváltozhat szervezetünk molekuláris rendszere. Ráadásul általa károsodhat a hormon- és az immunrendszer. Bár szervezetünk védekezik ez ellen, energetikai szempontból mégis kedvezőtlen, mert csökkenti a szervezet energiaszintjét.

Ilyen szempontból veszélyforrást jelenthetnek a vízerek, a Föld káros kisugárzásai, amelyeket a szakmai terminológia Hart-mann-, vagy Curry-hálónak nevez. Bár utóbbi alacsony intenzitású, önmagában nem okoz egészségkárosodást. Mi emberek éppúgy képesek vagyunk reagálni a környezeti sugárzásokra, mint a növények és az állatok. Ez megnyilvánulhat a hely- vagy helyzetváltoztatásban, de befolyásolhatja a szaporodást is. Ki ne hallott volna arról, hogy régen egyesek az új házakba költözve úgy határozták meg az ágyak helyét: megfigyelték, a kutya hová fekszik. Mivel ezek az állatok érzékenyen reagálnak a földsugárzásra, így biztosan elkerülik ezeket a helyeket. Ismert az a jelenség is, hogy a nyílt terepen vágtázó állatok, egyszer csak, látszólag minden ok nélkül, hirtelen irányt váltanak. Mérésekkel kimutatták, hogy ezeken a helyeken erős ingersávok észlelhetők, melyeket az állatok ösztönösen elkerülnek. Mivel a földsugárzások alacsony frekvenciájú és intenzitású elektromágneses sávsugárzások, ezért évek telhetnek el, mire betegséget okoznak. Léteznek azonban olyan geológiai törésvonal-sugárzások, melyek akkor alakultak ki, amikor bizonyos területek egymásra csúsztak, vetődtek. Mivel előfordul bennük veszélyes gamma-sugárzás, az ilyen helyek akár pár hónap alatt képesek felőrölni a szervezet immunrendszerét. Akár rákot is okozhatnak, mivel hullámhosszuk abban a hullámsáv-tartományban található, amelyik képes roncsolni a DNS szerkezetét. Ezek a törésvonal-sugárzások általában hegyes, dombos vidékeken fordulnak elő gyakrabban. További veszélyforrást jelent számunkra az elektromos berendezések (mobiltelefon, mikrohullámú sütő, televízió, számítógép, stb.) által kibocsátott úgynevezett elektroszmog, amely kifejezetten gerjeszti a természetes sugárzásokat. Napjainkban a környezet megváltozása, valamint az elektromos berendezések elszaporodása miatt megváltoztak a természetes sugárzási arányok. Egészségkárosító hatásuk megnyilvánulhat funkcionális betegségekben, például krónikus gyulladásokban, sorvadással, illetve túlburjánzással járó betegségekben. Természetesen a panaszok kialakulását mindig komplex módon kell megvizsgálni, hiszen nincs olyan betegség, amelyiknek csak egyetlen oka lenne.

Vajon, hogy tudjuk elkerülni a negatív sugárzások, okozta betegségeket? Mivel a sugárdózisok összeadódnak, így nagy gondot kell fordítanunk az éjszakai fekhelyekre, mivel ágyunkban az esetek többségében sugárzási sávoknak vagyunk kitéve. Szerencsére ma már kaphatók tér-modulátorok, melyek segítségével képesek vagyunk az egészségkárosító szint alá csökkenteni a földsugárzások intenzitását. Amennyiben igény van erre, ez egyes természetgyógyászoknál megrendelhető. Működésüknek az a lényege, hogy lecsökkentve a sugárzások intenzitását, szervezetünk számára energiát takarítanak meg. Ezt a felszabadult energiát a szervezet saját szabályozó rendszerének szabályozására tudja fordítani.


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás