Hallótávolságra

2017.08.09 12:15    |    brrr  

Nem túl sok helyen üldögél az ember: buszon, orvosnál, fodrásznál, esetleg bankban. Bambul, várakozik, és közben akarva akaratlan meghall dolgokat. Mint például:


– Képzeld, van egy vendégem, egy fiatal …országból, egy-két szót tud még csak magyarul. Cseregyerek. Otthon volt minap délelőtt, nekem el kellett mennem néhány dolgot elintézni. Mikor hazaértem, a számítógép előtt ült, és nagyon érdekes képet vágott. Kérdeztem, mit talált. Elmesélte. Látott egy magyar nyelvű videót, ami nagyon mulatságos volt. Egy ősz hajú muki volt a főszereplő, ő úgy gondolta, valami celeb, és nagyon értékelte, hogy itt Magyarországon ilyen időseket is bevesznek a valóságshowkba. Szóval, mondja a gyerek, ezt a mukit meg akarták interjúvolni, és ott várta a stáb a ház előtt. Látszott, hogy lesik, mikor jön ki. Néha beszéltek a házból jövőkkel, és tovább vártak. Aztán egyszer csak beindult egy várakozó sötét autó, és a riporter, aki a ház sarkán leste, melyik bejáraton jön a híresség, elkezdett szaladni, hogy elcsípje. Ki is jött az ősz celeb, nagyon vihogott, és úgy forgolódott a kamera előtt, hogy mindig hátat fordítson neki. Többször mondták, hogy „CEU”, akkor gondoltam, arról akarták faggatni. Hogy miért, azt nem értettem. Te mit gondolsz, kérdezte. Széttártam a karom, hosszú, gondoltam. Várj, élénkült fel, megkeresem neked. Legalább megmondod, ki a pasas. És megkereste.

Most mondd, mit tehettem volna? Meg kellett mondanom neki, hogy akit látott, nem egy kelekótya celeb, hanem a kérdésben illetékes miniszter volt…


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás