Hallótávolságra

2018.09.03 19:42    |    brrr  

Nem túl sok helyen üldögél az ember: buszon, fodrásznál, bankban. Esetleg egy szakrendelőben, hosszasan. Bambul, várakozik, és közben akarva-akaratlanul meghall dolgokat. Mint például:

A fiatalember a tabletjébe mélyedve ücsörgött a folyosón. Lehuppant mellé egy lány, és beszélgetni kezdtek. Hallhatóan régi ismerősök voltak. Megtárgyalták a legutóbb látott filmeket, majd a lány megkérdezte:

– Tényleg, feltetted már a falra a plakátokat? – gyors képmutogatás a tabletről, amelyből kiderül, egy sikeres amerikai film plakátjáról van szó, mert ezek olykor felérnek egy műalkotással.

– Hát, neeem – húzza a szót a fiú, majd elneveti magát, és mesél. – Frankón megcsináltattam egy képkeretezővel, hátlap, előlap, ahogy kell. Megbeszéltük a faterral, hogy segít felrakni, el is mentem a szakboltba, hogy megvegyem hozzá a csavarokat, meg a tipliket. Elmagyaráztam az eladónak, mire kell, az hátrament a polcokhoz, matatott, zacsiba rakta a cuccot, és már hozta is. Bepötyögte a pénztárgépbe, és pikk-pakk, ennyi volt. Zsebre vágtam, hazamentem, és legközelebb akkor vettem elő, mikor megjött a fater a fúróval.

– Rosszat sejtek – somolygott a lány.

– Sejthetsz is! Apám rámeredt a csavarokra, megvakarta a fejét, és közölte: fiam, én ekkora csavarokkal a konyhaszekrényt szereltem föl! Azt hittem, megüt a guta! Mégis, mi a francnak van eladó egy üzletben, ha gőze sincs arról, amit árul?!

– Hja, barátom, ez mostanában gyakori. Anyám is dühöngött a múltkor, és szidta azokat, akik szerint elég beállni a pult mögé, kimérni, géppel beárazni, amit a vevő kér, de hozzá se tudnak vakkantani némely helyen az árukhoz.

– Anyád mitől akadt ki?

– Sajtot kért a kedvenc boltjában, és a kiscsaj ajánlott neki egy akciós terméket. Anyám ránézett, és közölte, nem kér növényi sajtot, nekünk nem vált be. Mire az eladó megkérdezte: miért, a többi miből van?

– Szívatsz, ilyen nincs!

– Már miért ne lehetne, ha neked a szakboltban tíz centis csavart adtak képfelrakáshoz? – és összenevettek.Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás