Járvány

2015.07.14 12:23    |    Dávid Attila  

Régen is voltak járványok, de ez a mostani mindegyiket felülmúlta. Előbb csak néhányan, majd emberek tucatjai, százai betegedtek meg, s szinte semmi remény nem volt a felgyógyulásukra. Kezdetben nem foglalkoztam sokat ezzel a dologgal: a hírekben bemondták, hogy a másik földrészen kialakult a járvány – arra gondoltam, engem ez nem érinthet, hisz messze van… Azonban a betegség eljutott a mi kontinensünkre is – aztán felbukkant a szomszédos országban, majd végül nálunk is.

Karantént rendeltek el – s én, aki világéletemben egészséges voltam, most kénytelen voltam egy üvegkalitkában rostokolni. A szeretteim csak kívülről nézhettek engem, s számomra nagyon ijesztő volt, hogy bent egyedül voltam, s még az üveget sem érinthettem meg.

A kormány nehéz, de szükséges döntést hozott: a még egészséges emberek védelme érdekében „száműz” engem a Földről – néhány hasonszőrű szerencsétlen elődömhöz hasonlóan – egy másik bolygón lévő telepre, ahol szinte a sorsunkra hagy minket.

Nehéz volt a búcsúzás: az üvegkalitka mindkét oldalán tudtuk, hogy többé soha nem látjuk egymást: a szeretteim, barátaim, munkatársaim és én.

Nem volt gond, hogy nem vagyok űrhajós: egy kis automata kabin repített engem a Naprendszer másik bolygójára, ahol a telepen már vártak engem az előttem érkezők.

Engem, a Föld utolsó egészséges emberét…


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás