Kánikulai napló

2017.08.19 17:02    |    Arganilla  

1. nap Hajnalban keltem, hogy meglocsoljam a virágokat a kertben. Leszedtem az uborkát, a paradicsomot, felszedegettem a lepotyogott gyümölcsöt, és elmentem a boltba kenyérért meg tejért. Utána eltettem a kovászos uborkát, kitettem aszalódni a hullott gyümölcsöt, és bebújtam a lakásba. Minden ablakot becsuktam, besötétítettem, és reméltem, hogy a meleg kint marad. A nappaliban 24 fok van, jól szigetelt ez a lakás, nem lesz semmi baj. A barátnőm telefonált, hogy ebédeljünk együtt, de én megmondtam, hogy 11 és 3 óra között nem hagyom el a lakást, mert veszélyes az egészségre a hőség. Minden órában megittam egy pohár vizet, ahogyan tanácsolták, és csak gyümölcsöt ettem.

2. nap Hajnalban keltem, hogy meglocsoljam a virágokat a kertben. Kitettem a kovászos uborkát meg az aszalódó gyümölcsöket a napra, minden ablakot becsuktam, a függönyöket behúztam. Kávét akartam inni, de azt olvastam, hogy az vízhajtó, ezért ilyenkor nem ajánlott. Szorgalmasan ittam a vizet, felírtam, mikor kell a következő pohárral felhajtanom. Felhívtam a háziorvost, hogy elmehetek-e a boltba, mert már nagyon meleg van odakinn, de ingerülten megkérdezte, mit gondolok, az emberiség bezárkózik a szobába, mert nyáron meleg van? Szívtelen ember. A lakásban már 26 fok van, de az még egész jó. Éjjel rosszul aludtam.

3. nap Hajnalban felkeltem vizet inni, majd visszafeküdtem, mert egész éjjel forgolódtam a melegtől. Amikor felkeltem, azonnal besötétítettem a lakást, majd megmértem a vérnyomásom, és kihívtam a háziorvost. Megkérdezte, mi a baj, és mondtam, hogy alacsony a vérnyomásom, és fáj a fejem. Közölte, hogy igyak kávét, mire felvilágosítottam, hogy az nem jó, mert vízhajtó. Nem baj, mondta, úgyis sok vizet kell inni a meleg miatt. Mikor érkezik kérdeztem, mondta, hogy három hét múlva, mert szabadságra megy, de ha nem terhelem magam fizikailag, és elég vizet iszom, nem lehet baj.

4. nap Hajnalban becsuktam az ablakokat, mert már 28 fok van a lakásban! A kovászos uborka megfőtt az üvegben, az aszalt gyümölcsöket nem tudom elrágni, talán túl soká voltak a napon. Este 8 és kilenc óra között megyek vásárolni, sietek, mert nagyon hideg van az üzletben. Viszont egy csomó péksütemény olcsóbb volt, meg a jégkrémet is leakciózták. Kiflit ettem sztracsatellával, érdekes volt így együtt. Éjszaka elmosogattam, meg kiporszívóztam, és örökre szakítottam a szemben lakó szomszéddal. Nem értette meg, hogy napközben nem terhelhetem magam a meleg miatt!

5. nap Azt hiszem, napszúrást kaptam! Felmentem a postára csekket feladni, és mire hazaértem, már szédültem, és fájt a fejem. Felhívtam a barátnőmet, hogy tanácsot kérjek, de nagyon undok volt. Azt mondta, túl sok időm van, hogy magammal foglalkozzak, és különben is, értelmesebben is eltölthetném a szabadságomat, mint hogy a lakásban ülök. Azt hiszem véget ért egy barátság! A lakásban 29 fok van, szörnyű! Már éjszaka sem takarítok a szomszéd miatt, de rémes, hogy ennyi értetlen ember vesz körül!

6. nap Hidegfront van! Borzasztó, hogy egyik napról a másikra így lehűlt a levegő! A lakásban huzat van, esik az eső, már a boltba sem tudok elmenni, pedig jégkrémet már nem ehetek, mert megfázom. Szörnyű, hogy az sincs, aki egy teát főzne nekem! Vajon miért ilyen közönyösek az emberek?Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás