Egy migráns naplója (77.)

Avatár

2018.03.24 21:38    |    -sch-  

Kedves egybegyűltek, Teca néni, Etus néni, Erzsébet asszony és Tisztelendő Atyám!

Nagyon örülök, hogy itt lehetek a festői Csibókszárhegyen, és hogy engem ért a megtiszteltetés, hogy saját kezemmel avathatom fel ezt a csodás temetőkaput, amit a falu kis közössége közadakozásból felújított, bizonyítva saját élni akarását! Nem kis dolog ez egy temető, de talán nem mondok nagyot, az ország életében sem. Nekem, mint keresztény képviselőjelöltnek szívem melengeti ennyi kereszt látványa, csak remélni tudom, hogy minél több lesz belőle úgy Magyarországon, mint szerte Európában. És ki itt belép, az teljen el reménnyel, hiszen minden nagykapu mellett van egy kiskapu.

Ahogy jöttem keresztül a temetőn, s nézelődtem, sok kedves, ismerős név köszönt vissza az ajánlószelvényeimről, és büszke lehetek, hogy az elmúlt nyolc évben a kormány képviseletében én is gyarapíthattam ezt a sort. Ahogy Kölcsey írta a Humusz című versében: Áss, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül. A kormány itt helyben is mindent megtett a munkahelyteremtés érdekében. Gyarapítottuk a temetések számát, hogy jobban kihasználjuk egy ilyen hely lehetőségeit, mert adottak hozzá az emberi erőforrások. A béreket reálértékben megemeltük, hiszen a sírásók normáját csökkentettük, így ugyanazért a fizetésért már nem kell olyan mélyre ásniuk. A halottöltöztetők a megmondhatói, hogy egyre több minden marad az emberek zsebében. A rezsicsökkentés keretében bevezettük a szociális temetést, szerszámokat biztosítunk bérbe, hogy a rokonok minél olcsóbban tudják eltemetni szeretteiket. Jogszabályi keretek kibővítésével biztosítottuk, hogy a sírokon termelt dísznövények után is lehessen felvenni területalapú támogatást.

Nézzenek csak körül, itt a temetőben aztán van élet! Az Európai Unióban nálunk nőtt leginkább az elhantolások száma, s míg az ország a Gyurcsány-kormány alatt csak teszthalott állapotban volt, mi nem csak – ahogy itt a kapu felirata is hirdeti – FELTÁMADUNK, de a feltámadás után elégtételt veszünk, erkölcsit, jogit, politikait! Az elhunytak szelídek és derűsek, de nem balekok.

Mindeközben az ellenzék élethalál harcot vív, a saját sírját ássa. Mert milyen a szocialista temetés? A papot is elbocsátják, 4 évre csökkentik a sírbérletet. Hogy lehetne így végső nyugalomról beszélni? Én sajnos pedagógus voltam, láttam, hogy viselkednek a temetőben a mai fiatalok. Ott vannak azok a kétfarkú kutyások, akik még a halálból is viccet űznek, de mi fogunk nevetni a végén! Örök életet ígérnek! Szóval bezáratnák a temetőket, lebontanák a kerítését, megnyitnák a migránsok előtt! A csibókszárhegyiek jól tudják milyen ez, megtapasztalták tavaly Mindszentkor, amikor nagyon helyesen felhívtak telefonon, mert idegeneket láttak!

Nem most jöttünk le a fajvédőről! Tudjuk jól, hogy az ellenzék betelepítené ide is a migránsokat, Teca néninek is ki kéne húzódnia a nyárikonyhába. Megváltoztatják a kultúránkat, az asszonyoknak fejkendőben kell majd járni, a konyhában hallgass lesz a neve, és még öregkorában is gyerekeit kell istápolnia! Betiltják a körzeti orvoshoz járást, csak az mehet majd, aki beteg, és megszólják, kinézik maguk közül azokat, akik másként viselkednek. De én garantálom, itt nem lesz Bécs! A falu megmarad olyannak, amilyen most!

Ennek sírásás lesz a vége, mert sírni csak a győztesnek szabad. Ha győz a Soros-terv, a Halottak Napját betiltja az ENSZ! Innen is lemondásra szólítom fel a főtitkárt, mert ez egy reménytelen helyzetben lévő szervezet kétségbeesett próbálkozása! Nem lehet majd lélekharangozni! A müezzin hangja kísérjen utolsó utunkon? Ha kalifátus lesz, a sírokra keresztet lehet vetni. Arab számokkal fogják fölénk írni, hogy mennyit éltünk! A temető egy no-go zóna lesz, senki sem meri majd betenni éjszaka ide a lábát, mert a migránsok úgy járkálnak, mint az élőhalottak. Válogatás nélkül megerőszakolnak mindenkit! Ne mosolyogjanak a bajszuk alatt, meglátják, nem hijába beszélek!

Végül, de nem utolsósorban megköszönöm a lehetőséget, hogy én adhatom át e kulcsot Rongyhámi Sándorné Etus néninek, aki temetőgondnokként lesz a kapu üzemeltetője.

E ceremónia után este elvárom önöket egy kis mulatozással egybekötött ételosztásra, ide a ravatalozóba. Az est sztárvendége és a pacalt Nótár Méri. Most súgja a plébános úr, hogy böjt van, akkor majd csak levet eszek egy kis krumplival.

Ne feledjék, ha szeretnék, hogy több legyen a koporsós temetés, akkor április 8-án járuljanak az urnákhoz!

 (migransnaplo.blogspot.de)

(*Az avatár szó szanszkrit eredetű, jelentése: földreszállás. Egy halhatatlan lény vagy a legfelsőbb lény megtestesülésére utal. A halandók közé való leereszkedés valamilyen rendkívüli céllal történik, pl. az avatar megsemmisíti a gonoszt, vagy jó útra téríti az embereket.)


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás