Egy migráns naplója (79.)

Menjenek el!

2018.04.06 09:42    |    -sch-  

Harminc év sok idő, egy fél élet, jó esetben egyharmad. Hogy csak egy példát mondjak, 1938–1968 között belefért egy teljes világháború, a Rákosi-korszak, egy forradalom megtorlásostul, a konszolidáció és még Csehszlovákia megszállása is. Rendszerek és rendszerváltók jöttek-mentek. Nem úgy az elmúlt 30 évben, amikor szerencsére nem kellett háborúzni, meg harcolni se igazán senki ellen, kivéve egy legényt, aki azóta van talpon a vidéken. Jöhetett bármilyen időjárás, fújhatott bárhonnan a szél, ő ott áll azóta is rendületlenül pártja élén, ami 12 évig kormányzott. Vagy hát ott volt. Nagy vonalakban: stadionokat épített és elkerülőutat, Magyarországot elkerülőt. Az, hogy nem lett itt diktatúra, nem rajta múlt, közvetve az Európai Uniónak, közvetlenül a pénzéhségének köszönhető. Mert a hatalmat nem adják ingyen. Persze ehhez Putyinnak is lesz majd még egy-két szava. (Rendes országokban ilyenkor nem feltétlenül hatalomról beszélnek, hanem megválasztják 4 esztendőre az ország közszolgáit.)

Ugyanakkor demokrácia se nagyon van, de törekedni kell a látszatára. Ennek nagy hátulütője, hogy a politikusok kénytelenek a szavazópolgár kegyeit keresni. Ezért a sok színeváltozás, szélkakaskodás: miattunk csinálják, nem tudják eldönteni, hogy most kik is vannak többen? A propagandától nem hallatszik a vox populi! Hogy milyen módszerekkel, retorikával és tartalommal próbálnak sikerre menni, az minket minősít. Vagy tényleg ilyenek vagyunk mi, állampolgárok, vagy csak ezt hiszik rólunk. Remélem, az utóbbi. Sokan még nem mutatták meg magukat. Személyes véleményem szerint persze jól elkéstek, mert azért már 2010–14-ben is ezek a szelek fújdogálták a székely zászlót a Parlamenten. A NER, ha még így hívják egyáltalán, mélyen beépült, nem csak a legyengített intézmény-, de immunrendszerünkbe is. Akkor még szemet vetettek az országra, azóta már keresztet.

Hogy én mennyire bízom a változásban, a népemben, arról eléggé árulkodik az, hogy elmentem onnan. Azt javaslom, önök is menjenek el! Egyelőre szavazni, aztán majd meglátjuk, hogy sokan vagyunk-e, vagy elegen, akiknek épp most lett elegük.

Menjenek el egyesével, ha már együtt nem mentek el a tüntetésre. Milyen tüntetésre? Hát ez az! A nők vasárnap menjenek ki a konyhából (persze mosogatás után!), aznap már ne szüljenek. Mise után a férfiak is akasszák szögre a vadászpuskát, és ne ijedjenek meg az utcán kódorgó fejkendős asszonyoktól: a nagymamának is joga van szavazni. Akik 12 órában dolgoznak, kéredzkedjenek el a munkából, joguk van hozzá, a közmunkásokat nem említem, nekik úgyis kötelező. Menjenek gyalog a járdán, biciklivel a kerékpárúton, vagy autóval a kátyúmentes utakon, s vigye magával mozgáskorlátozott ismerősét is! A szavazóhelyiség ott lesz a térköves placc mögött, akadálymentesített! Menjenek bármivel, csak a Puskás Akadémia buszára ne szálljanak fel, még ha ki is fizették!

Avatkozzanak be a választásokba! Önök, a civilek!

Szavazzanak bárkire, kivéve a gyevi bírót. Tudom, ezek a pártok inkább zavaróak, mint elzavaróak, én is inkább csak azt tudnám sorolni, melyikre miért ne, de ha már nem volt annyi eszük, hogy egy rendes választási koalíciót kössenek, hogy a jelenlegi jogrend alapján, törvényesen válthassák le ezt a rezsimet, akkor nekünk kell még megőrizni a maradék józan eszünket. Mindenesetre könnyebb nemet mondani egy már valami létezőre, mint megfogalmazni, hogy mi legyen helyette, úgyhogy válasszuk a könnyebb utat.

Amerre az országunk halad, az az út sajnos már ki lett próbálva több színben is. Higgyék el, SENKI nem akar migránsokat, képzeljék, még maguk a migránsok se! Saját példámból tudom, hogy eléggé kilátástalannak kell látni a jövőt, hogy otthagyjuk hazánkat. Persze, ha lőnek az emberre, az megkönnyíti a döntést.

Menjenek el szavazni, akkor derülhet csak ki igazán, hogy kik is élnek még Magyarországon. Ne dőljenek be a hisztériának, ne vegyék élet-halál harcnak, vegyék könnyedén, mint egy felmérést a lakosság mentális állapotáról. Tegyék, amit a lelkiismeretük diktál, úgyis csak annak tud, akinek van. Akinek nem az diktál, hanem más, annak jusson eszébe mondjuk Simicska Lajos, hogy milyen seperc alatt ellökdösték a sonkafőző üsttől!

Menjenek el, hogy kiderüljön, igazam volt-e, vagy tévedtem, amikor lábbal szavaztam!

Menjenek el, hogy elmehessenek!

 (migransnaplo.blogspot.de)


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás