Mondom a magamét

Egy sajtóközlemény margójára

2010.07.09 13:38    |    Csapai Lajos  

A félév utolsó napján, június 30-án került fel a kalocsai elektronikus portálokra a FIDESZ-KDNP pártszövetség helyi szervezeteinek közös sajtóközleménye, melynek legfontosabb kitétele az, hogy a FIDESZ Országos Választmányának elnöksége helybenhagyta megyei önkormányzati választási testületének döntését, mely 4-3 arányban Török Ferenc pártonkívüli személyt jelölte a párt polgármester-jelöltjének a helyhatósági választásokra. Saját médiája nagyméretű színes fotóval illusztrálta a közleményt, amire szükség is lehet, hiszen a politikus tíz év után költözött Kalocsára, ezért már kevesen emlékeznek rá. Arról nem tesz említést a közlemény, hogy a FIDESZ és a KDNP helyi csoportjai 18-13, illetve 10-2 arányban Simon Zoltán kalocsai tanáremberre voksoltak Török Ferenccel szemben, ám a felsőbb szervek semmibe vették az alsóbb szintek döntését és mégiscsak a Pestről tíz év után a polgármesteri cím elnyerése céljából ideköltözött Török Ferencet futtatták be.

A közlemény korrekten, de egy mondatban „elintézi” a jelölt életútját, pedig sokak érdeklődésére számított volna, ha felemlegetik a KISZ és úttörővagyonhoz kötődő Eszterlánc szövetkezetnél végzett munkáját, később pedig a nagy hirdetőcégekhez kapcsolódó tevékenységét, ahol olyan üzlettársakkal is együtt dolgozott, mint az ismert MAHIR-főnök Tóth Béla. Egyebek közt nyilván erre is utalt a sajtóközleménynek az a passzusa, mely szerint a jelölt mozgósítani kívánja politikai és gazdasági kapcsolatrendszerét. Ha ehhez hozzávesszük, hogy állítólag személyesen konzultált dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettessel, aki támogatásáról biztosította, akkor majd meglátjuk, mire mennek ketten a munkanélküliség, e komoly probléma megoldásában.

Fontosnak tartja a közlemény, hogy Tarlós Istvánra hivatkozzon, aki ugyancsak pártonkívüliként indul harcba a főpolgármesteri címért. Ennek biztosan van valami különleges üzenete, mint ahogy annak is, hogy Török Ferenc sem öltözik narancsszínű mezbe. Az viszont vaskos tévedés, hogy amiként Budapesten, akként „Kalocsán is a 20 éve regnáló vezetőséget kívánja leváltani, amelyre soha ekkor esélye nem volt”, teszi hozzá bizakodó hangon a közlemény. Kalocsán az történt, hogy a helyi képviselők a polgármesterrel együtt már régebben kiléptek a pártból, egyesületet alakítottak, s ennek színeiben indulnak a választáson, s jó esélyük van a győzelemre.

Kiszivárgott, hogy Török Ferenc jelölt az alábbi csapatot vezeti a választási küzdelembe a nyolc egyéni körzetben: 1. Turi Tibor, 2. Simon Zoltán, 3. Tihanyi Tiborné, 4. Juhász Gábor, 5. Rumi László, 6. dr.Filvig Géza, 7. Varga Nelli, 8. Marsovszky Lászlóné. Érdekesség, hogy a listából hiányzik Szakál Tibor és Borbély Gábor, akik ellen csalás és okirathamisítás miatt büntetőeljárás folyik, de egyes hírek szerint sikeres választás esetén akár helyben, akár a megyei önkormányzatnál kaphatnak feladatot.


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás