Mondom a magamét

Fondorlat – diktafon nélkül

2010.06.02 21:37    |    Csapai Lajos  

Noha én már nem készülök nagybetűs politikai pályára, amint azt dr. Bagó Zoltán kalocsai Fidesz elnökről írja a Hirösindex nevű revolverportál a politikus nemrégiben megjelent könyve recenziójának első soraiban, azért annyira hülye sem vagyok, hogy magamra vállaljam a narancsos párt 2006-os vereségének ódiumát. Nem kevesebbet, mint éppen ezt állítja a portál ismeretlen tollforgatója, akinek sorai között nem nehéz felismerni a nagy tudású, cizellált stílusú portálfőszerkesztő keze munkáját. Megszámoltam: a nyolcsoros lead (am. líd, bevezető) legalább féltucatnyi tévedést, csúsztatást, ferdítést, egyszóval hazugságot tartalmaz.

A hírportált olvasva először a világ urának képzeltem magam, amint éppen az időt állítom meg a 2006. március 10-i „Mondom a magamét” című jegyzetemmel, amelyben eléggé morcosan mondom el véleményemet a városunkból kiindult választási botrányról. Ez aztán olyan beláthatatlan következményekre vezetett, hogy belebukott az egész Fidesz, Orbánnak pedig bocsánatot kellett (?) kérnie Ibolykától. A könyv szerzőjét visszaléptették a képviselőjelöltségtől, még a kizárása is szóba került a lázas első napokban, majd hosszas bírósági eljárást követően Bagó dr. minden létező pert megnyert Romsics ellen. Gondolom, volt oka rá, hogy hányattatásairól könyvet írjon, a politikai macchiavellizmus iránt vonzódó olvasók nyilván örömüket lelik benne. Én mindenesetre hozzájárultam a költségeihez, ugyanis megvettem, így utólag is furcsa elolvasni, hogy az elnök úr még mindig ragaszkodik ahhoz a tévedéséhez, hogy akkori visszaléptetése a Néplapnak és főszerkesztőjének sötét aknamunkája miatt történt.

Azért a fidesz-buktatásomhoz hozzá tartozik, hogy a botrány első hírét az MDF sajtótájékoztatója nyomán tettük közzé, s talán a Hírösindexet is jobban meggyőzte volna, ha elolvassa az ominózus lapszámunkat, mielőtt ilyen orbitális hazugságokat ír.

A könyvet írásban ajánló személyiségek között örömmel fedeztem fel Bayer Zsolt publicistát, aki feltűnően visszafogottan írt a mögöttes erőkről, akik azóta már eltűntek a politikai színpadról, és örülhetünk, hogy Bagó Zoltán könyve révén az ügy tanulságai megmaradnak. Hozzászólt újdonsült miniszterelnök-helyettesünk, Semjén dr. is, aki az ellenfelek lejáratásának gyurcsányi titkosszolgálati eszközeit vizionálja. A Bagó felfüggesztését akkor bejelentő Szijjártó Péter felidézte a 2006-os történetet, s a jogerős ítéletre hivatkozva javasolta a lapító MDF-es és MSZP-s képviselőknek, vizsgálják felül akkori álláspontjukat és kérjenek bocsánatot.

Akár megtisztelőnek is vehettem volna a Hirösindex makogását, de azt hiszem mindannyiunknak az lesz a legjobb, ha elfeledjük ezt a régi ügyet, s inkább arra koncentrálunk, hogy az új kurzus első helyhatósági választásán, ahol ráadásul debütál az új választójogi törvény és a kisebb testület, megfontoltan, ne pusztán politikai meggondolások mentén, hanem a városunkért tenni akaró és képes emberekre voksoljunk.

Ez a legjobb választás.


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás