Névtelen levelet nem közlünk

2015.01.13 09:22   

Tisztelt Olvasóink!

Egy, a Postánkból rovatunkban szokatlan írást teszünk közzé, mégpedig azért, mert ez nem olvasónk tollából született, hanem a szerkesztő üzenete az olvasóknak.

Lapunknál hagyomány, hogy helyet adunk az olvasói leveleknek. A Kalocsai Néplap 27. évfolyamát írjuk, ez idő alatt a Postánkból rovatunkban több ezer olyan írásnak adtunk már helyet, mely az önök véleményét, bírálatát vagy dicséretét, köszönetét, netán egy családi, közösségi eseményről való beszámolót tárt a nyilvánosság elé.

Azt még valahol megértjük, hogy ha valaki kritizál, nemtetszését fejezi ki valaki vagy valami iránt, nem szívesen vállalja nevét a nyilvánosság előtt, erre szolgál az a formula a levelek végén, hogy: „Név és cím a szerkesztőségben”. Ebben az esetben az író rejtve marad a nagyközönség előtt, inkognitóját a szerkesztőség megőrzi mindaddig, míg hivatalos eljárásban nem köteleznek bennünket annak kiadására.

Az azonban számomra örök rejtély, hogy ha valaki dicsér, vagy megköszön valamit, akkor azt miért névtelenül teszi, miért nem meri a nevét odaírni a levél végére, esetleg azzal a megjegyzéssel, hogy nem szeretné, hogy az újságban is megjelenjen.

A közelmúltban már második levelet kapjuk egy volt öregcsertői lakostól, aki szeretné megköszönni azt, hogy amikor ősszel hazalátogatott a faluja temetőjébe és ott rosszul lett, egy helyi lakos önzetlenül segítséget nyújtott neki. Levele végén nincs aláírás. Így ezúton próbálunk meg üzenni neki, hogy ha olvassa, hívjon fel minket, vagy írjon pár sort, melyben legalább a szerkesztőség számára közli nevét és címét, hiszen addig ezt a levelet sem tudjuk leközölni.

Következetesen betartjuk ugyanis azt az elvünket, hogy lapunkban névtelen levelet nem közlünk.

Tiszteletben tartjuk, ha nem akarják, hogy a lapban megjelenjen nevük és címük, azonban az írás megjelenésének feltétele még ilyen pozitív történet esetén is, hogy a szerkesztőség számára ne egy fantom, hanem egy névvel és valamilyen elérhetőséggel rendelkező valóságos személy legyen.

Továbbra is várjuk leveleiket, a Kalocsai Néplap olvasói rovata nyitva áll bárki előtt.

Üdvözlettel:

Zsigmond Enikő főszerkesztő


Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás