Az ember leghűségesebb barátja

2017.11.29 16:03   

Mottó: Ady: Tán kerül/Ezután is szamaras ember/Másokért küzdő szerelemmel.

bobi_250Bobi vagyok. Egy szép napsütéses szeptemberi napon megállt a kutricánk előtt egy idős ember (a jelenlegi gazdám) két kislány unokájával. Házőrzőt kerestek. Mi négyen-öten voltunk ott a testvéreimmel együtt. A kislányok rögtön rám mutattak, én tetszettem meg nekik.

A bácsi szerint három dolognak kellett megfelelnem: ne bántsam a macskákat, a csibéket és jelezzek, ha valaki jön a házhoz. Telepvezető gazdánk szerint én mindenben megfelelek, mert mind-annyiunkat ismer jól. A megbeszélés után a telepvezető autójával elvitt jelenlegi lakhelyemre.

A gondozóink is nagyon rendesek, sokat köszönhetek nekik. Néha azonban láttam, nagyon fáradtak és szomorúak. A gazdám mondja, ez azért van, mert a munkájukért nagyon kevés pénzt kapnak, 55 ezret havonta. Ez azért a nem éppen tiszta munkáért nagyon kevés. A gazdám tudja, mert valamikor ő is állatokat gondozott. Kérem, hogy akik ezért tehetnek valamit, hogy jobban megbecsüljék a munkájukat, gondolkodjanak el ezen. Mindezt kérem volt társaim nevében is. Jön a tél, a hideg, akkor még nehezebb lesz a munkájuk a gondozóknak.

Én jelenlegi helyemen jól érzem magam, már két hete itt lakok. Néha ugyan megzavarom a macskákat, de én csak jóban akarok lenni velük, de ezek a buták ezt nem értik.

A gazdámnak is kedveskedek, néha már „sok” is vagyok neki. Előttem volt egy kutyája, aki sajnos megbetegedett, és el kellett altatni. Itthon van eltemetve a szőlőlugas alatt. Nagyon szerette őt, meg is siratta, néha még engem is az ő nevén Totónak szólít.

A közelünkben is van néhány volt lakótársam, ők is jól érzik magukat, ezt hosszú éjszakákon meg is beszéljük.

Köszönöm, hogy ezt elvakkantgathattam.

Bobi, a „szamaras

ember” hűséges társaPublicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás