A Városházáról jelentjük

Személyi kérdések, pályázatok és vagyonnyilatkozat napirenden

2020.01.30 09:20   

Zsebbevágó, pénzzel és vagyonnal kapcsolatos napirendek uralták a kalocsai képviselő-testület múlt csütörtöki, január 23-i ülését. Vezetői cserét szavaztak meg a Kalocsavagyon Kft-nél, de szóba került a képviselők és a polgármester vagyonnyilatkozata, aztán önkormányzati ingatlanok bérleti díjának emelése, illetve egy 25 ezer eurós pályázat benyújtása is.

testuleti_450
 

Emelkednek az önkormányzati lakások bérleti díjai

 

Áprilistól valamennyi önkormányzati bérlakás bérleti díja emelkedik majd. Erről is döntött a testület, kiemelve, hogy differenciált áremelésre mondott igent a többség. Dr. Filvig Géza szóbeli kiegészítőjéből derült ki, hogy Kalocsavagyon Kft. leköszönő vezetője január 17-én jelezte felé, hogy a lakbérek mértékét utoljára 2016-ban módosította az önkormányzat, ugyanakkor a lakások iránti kereslet megnőtt a városban. Azt is elmondta, hogy a korábbi bérleti díjakból még a szóban forgó ingatlanok állagmegoldást sem tudták fedezni. Az előterjesztés értelmében áprilistól a szociális alapon bérelt lakások bérleti díja 5 százalékkal, a költségelvű lakások 7.5 százalékkal, a piaci alapon kiadott ingatlanok, valamint udvarhasználat lehetősége esetén 10 százalékkal emelkedik a fizetendő havi összeg, ami az időközben regisztrált infláció mértékét is alulról közelíti.

Filvig megjegyezte, hogy elfogadhatónak tarja az testület elé került anyagot, annál is inkább, hiszen a „drasztikus emelésnek nem híve”, majd meglátják, hogyan tudják ezt a rendszert fenntartani.

 

A cikk folytatása a Kalocsai Néplap 2020.01.31-én megjelenő 5. számában a 2. oldalon olvasható.Publicisztika

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás