VIII. homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap!

2018.12.01 18:27    |    Ambrus Attila  

2018. november 16-án és 17-én 8. alkalommal rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a PIRISI LÁSZLÓ EMLÉK SPORTNAP-ot. A megnyitó ünnepségen Pécsi László gondolataival, valamint a homokmégyi Dalárdások dalaival emlékeztünk az egykori iskolaigazgatóra, Pirisi Lászlóra, aki a homokmégyi sportért fáradságot nem ismerve munkálkodott.

 

Homokmegy_Pirisi2018

 

 

A programok most is 2 napot öleltek át. A pénteki nap délutánján a környék általános iskolásai játékos sportversenyre kaptak meghívást. Vargáné Győri Krisztina a homokmégyi tagintézmény vezetője köszöntötte a vendég gyerekeket. A vetélkedőt Kriszti tanító néni szervezte és vezényelte le jobbnál - jobb feladatokkal. I. helyen Homokmégy, II. helyen Kalocsa kertváros, III. helyen Szakmár csapata végzett. Egy finom uzsonna elfogyasztása után vették át a megérdemelt jutalmakat, melyet Homokmégy Önkormányzata és a Homokmégyért Alapítvány biztosított számukra. Fáradtan, de sok-sok élménnyel térhetett minden gyermek haza. 

 

A helyszínen folytatódott a verseny. A gyerekek és a nők asztalitenisz tornán vehettek részt Dobai Károly (a homokmégyi asztalitenisz-vezető) irányításával.

 

Nők versenyében: I. Unszorgné Markó Andrea, II. Vígné Romsics Beáta, III. Tapolcsányiné Varga Krisztina 

A gyerekeknél I. Tapolcsányi Dávid, II. Víg Botond, III. Tapolcsányi Dorottya. 

 Másnap a férfiaknál  I. helyen  Losonczi György, II. Szalai Zsombor ,III. helyen Suba Zoltán végzett . 

A szombati napon lehetőség volt Ferenczi Lászlóval és Tóth Viktorral a Kalocsai SE lövész szakosztály tagjaival célba lőni,  floorballozni,  amerikai focit kipróbálni , ergométerezni Németh Zoltánnal, Vén Csabáékkal izmot fejleszteni, korcsolyázni, küzdősport- és táncbemutatókat nézni vagy azokon aktívan részt venni. Ezt követően a dunapataji Kiss Péternek és tornász tanítványainak lehetett tapsolni. 

 

Vígné Romsics Beáta által tartott közös bemelegítést követően óvodapedagógusaink: Jagicza Imréné, Zsuboriné Bagó Angéla által betanított koreográfiát mutatták be az óvodások, majd a helyi iskolás gyerekek táncoltak Vígné Romsics Beáta közreműködésével. Ezt követően a judosok bemutatója vette kezdetét. A foci programban a felnőtteknél 6 csapat nevezett. A mérkőzéseket a Vasárnapi Focisták csapata nyerte meg, így a vándorkupát harmadszor is birtokba vehették, mely örökre az övék marad. Második helyen végzett a Rendőr Gyémántok csapata, harmadik lett a Kecskeméti Optimisták, negyedik helyen Nincsen Léc csapata, ötödik helyen a Judo csapat és 6. helyen Miskei Napközisek végeztek. 

 

 A sportnap aktív részvevőit és támogatóit megvendégeltük Fekete Ákos és segítőik által elkészített finom étekkel és Víg Péter által külön erre az alkalomra palackozott borával jutalmaztuk mindazokat a felnőtteket, akik kitartóan sportoltak ezen a jeles napon. Végezetül meg kell említenem azt a példaértékű összefogást,  mely segítette a Sportnap megszervezését.

 

Összefogtak a helyi és baráti sportegyesületek. A Homokmégyi Önkormányzat, a Homokmégyért Alapítvány és magánszemélyek is segítő kezet nyújtottak.  Köszönjük azok munkáját, akik támogatásukkal, aktív részvételükkel egy nagyon eredményes, emlékekkel teli szép sportnappal méltó emléket állítottak Pirisi Lászlónak.

                                                                                                                                                    Ambrus Attila

Sport

Diákolimpia Országos Bajnokok a KSE Ciglédi úti karatékák

Országos Döntőt március 2-án Szentes városában rendezték, ahol 3 Diákolimpia Bajnokot (Jáksó...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás