Labdarúgás – Megyei I. osztály U19

Letarolta a mezőnyt a KFC

2018.12.28 14:06    |    eMeMeSz  

12 meccsen 12 győzelem, 70(!) lőtt és mindössze 6 kapott gól. Ezzel a mérleggel aztán van oka dicsekedni a Kalocsai FC-Méhecskék SE U19-es csapatának. Gyuricza mester ifjú titánjai szó szerint letarolták a teljes mezőnyt. Szinte külön osztály volt idén a kalocsai srácok, akiket csak a „fejükbe szállt dicsőség” tudott egy kicsit megszorongatni.

 kfcifi

 

Az, hogy a KFC-s ifistákban bőven van mit kifocizni, az már tavaly tavasszal látszott, amikor mindössze két vereséget szenvedve végeztek a 4. helyen, pontegyenlőségben a 3. Akasztóval. Nyáron aztán a csapat keretében túl nagy változás nem történt, bár a felkészülés idején az edzések úgy mentek, mint ahogy az esti mesék kezdődnek; hol volt, hol nem volt, mégis a sikerre éhes mag megmaradt és néhány ambiciózus, a Méhek serdülői közül érkező játékossal kiegészülve tudott munkához látni a 18 fős keret és beindult a gépezet.

 

Három hazai győzelemmel startolt az idény, a Lajosmizsét 3-0-ra, a Kiskunfélegyházát (a szezon legszorosabb meccsén) 2-1-re, míg a Bácsalmást szintén 3-0-ra tudták le az ifjak. Eztán a gépezet gólszóró üzemmódra kapcsolt, vertek a fiúk 9-et a második helyen záró Halasnak (egyet kaptak), négyet a Kőrösnek (egyet kaptak), majd 0-13-ra verték a Soltvadkertet, amely kerete bár átalakult, de az idei bajnokság címvédője. Egy gólt kaptak, de 7-et rúgtak srácaink a Kecelnek, 3-0-ra verték a Jánoshalmát, 11-et bombáztak Szabadszálláson, ahol a hazaiak szintén nem találtak gólt maguknak, míg a Harta ellen 4-0-a, az Akasztó ellen 0-6-ra nyertek. A legmelósabb meccset a Kelebia ellen játszották fiataljaink. De a Kelebia itt kiegészült a kalocsai srácok egójával is, hiszen kissé fejükbe szállt a dicsőség a végére. Félszeg mosollyal nyugtatták az edzőt félidőben: „Ne aggódjon Jani bá’, meglesz ez is!” Aztán csak meglett, 2-5 mellett így hibátlan mutatóval zártak a fiúk az élen.

 

Bár tavasszal mindenki a mieink skalpját akarja majd, mégis inkább az lesz a kérdés, hogy vajon hány gólt varr most a kapuba a Kalocsa. Igen harapós, támadó jellegű játék a mieink sajátja, három csatárral, a középpályára koncentrálva. Ha a próbálkozások, helyzetek statisztikáját nézzük, ott is elképesztő a mérleg. Nagyjából 200(!), vagyis több mint egy szezonra való gólnyi helyzet volt, amiből „csak” 70-et rúgtak be. De a mieink diadalai nem csak a támadók, hanem a védelem munkásságát is dicséri, hiszen mindössze 6-szor ért hálót a labda Vatai Adrián mögött.

 

Az biztos, akár a védekezést, akár a támadó fal tevékenyégét nézzük, senki nem tudott igazán egy súlycsoportba kerülni a Kalocsával. Az edző a csapatmunkában hisz és kijelentette, a gárda minden tagja beletette a sajátját a zsákba, de egy-egy egyéni teljesítményt mégis kiemelt, hozzátéve, milyen rendhagyó motivációja van a fiúknak, akik kivételes felajánlást kaptak egy szponzortól: „A közös munka van a fókuszban – kezdte Gyuricza, amelynek az egyéni képességeket rendeljük alá. Biztos pont volt a kapuban Vatai Adrián, aki ma már a felnőttek között is megállja a helyét. A védelemben kivételes teljesítményt vitt pályára Vörös Andor, aki már szintén a nagyok öltözőjének ajtaján kopogtat. A középpályán említhetem Böjtös Áron, Tóth Levente vagy épp Lakatos Marci teljesítményét. A csatárok között a hazai és a megyei góllövő listát is Katus Ricsi vezeti 18 találattal, mögötte a második Farkas Zalán 14-et rúgott, de ha egy kicsit jobban koncentrál, akkor kétszer ennyit is lőhetett volna. Markó Renátó szintén gólerős, a serdülőből érkező Varga Alex bár nem kezdő játékos, ha pályára került, mindig talált gólt a csapatnak. Vagy említhetném Vinkó Benjámint, aki Hajósról érkezett, baloldali védőként. Egy eddig számára ismeretlen poszton kellett bizonyítania, kiválóan játszik, megugrotta ezt az akadályt. Remélem, a tavasz egy kicsit nehezebb lesz, szeretném, ha játszanánk sok izgalmas mérkőzést és persze óriási öröm lesz, ha sikerül az élen maradni. A dicsőség miatt is szomjazzák a srácok a sikert, de van egy plusz motiváció is. Egy szponzorunk, kedves támogatónk és barátunk felajánlotta a fiúknak, hogy ha bajnokok lesznek, akkor nyáron elviszi őket Horvátországba. Mondanom sem kell, ezek a kölykök már most a nyaralást tervezik. Biztos vagyok benne, hogy a téli felkészülés alatt, majd tavasszal élesben is keményen megdolgoznak majd érte! Addig a fele csapat a Téli Kupában tartja magát mozgásban, tavaly bronzéremmel zártunk, idén hátha lesz feljebb, illetve a megyei futsal bajnokságra is beneveztük, itt tavaly az u17-esek bajnokok lett, remélem idén ez az u20-nak is sikerül majd.”

eMeMeSz


Sport

Igen, megcsinálta! – Lubics Szilvi a célban!

Sikeresen teljesítette Szilvi a Bigfoot 200 Endurance Run terep-ultrafutó versenyt. A 330...

Idén sem maradhatott el a Szelidi-tó futás

  Óriási érdeklődés övezte az immáron kilencedik alkalommal megrendezett Szelidi-tó futást. Az ACFK...

„Öregfiúk” játszottak a KSE pályán

 Néhány hete derült ki, hogy a hagyományos bátyai Fokhagyma Fesztivál elmarad és vele együtt nem...

Kupameccsel startol a foci-nagyüzem

Heti négy edzésen és heti egy, vagy adott esetben két edzőmeccsen izzad a Kalocsai FC. Muszáj volt...

„Iccakai” Kiskör sérült kormánycsapággyal és dupla éremmel

2019. július 13-án került megrendezésre a Balatonkör Sportegyesület szervezésében a BALATONKÖR...

2019 – A KKC ezüstéve III/3.

A Kalocsai Kézilabda Club szezonértékelő cikksorozatának végéhez érve, a mindenkori főszereplők, a...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás