Dusnok nyerte a szuperrangadót

Hajósnak otthon szakadt meg a sorozata

2018.11.25 14:43    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a megyei másodosztály déli csoportjában a 14. fordulót rendezték, melynek a egyik meccse talán az ősz egyik legvártabb mérkőzését Géderlakon játszották. Ott a Mélykút elleni egyetlen botlását kijavítani igyekvő jelenleg második helyen álló hazaiak az ebben az idényben makulátlan mérlegű listavezető Dusnokot fogadták és végül a győzelemért jobban küzdő vendégek folytatták győzelmi sorozatukat. A Hajósnak pedig hat meccses veretlenségi sorozata szakadt meg a Borota elleni vereséggel.

A Géderlak – Dusnok rangadóra többszáz néző volt kíváncsi, akik közül talán a vendégszurkolók voltak talán többen, majdhogynem hazai hangulatot teremtve a vendégek csapatának. A mérkőzésen nagy taktikai csata folyt, elsősorban a két tizenhatos között zajlott a játék nagyobb része, sőt igazából a kapuk előtt igazán veszélyes helyzetek se nagyon alakultak ki, mindkét gárda igyekezett a másik legapróbb hibájára lecsapni. Ez utóbbiból szerezte meg a vezetést a Dusnok, egy rosszul passzolt labdát elloptak és egy gyors indítás végén a gól is megszületett. A térfélcsere után szinten hasonló kemény játék folyt, ekkor Bolvári Zoltán másodjára kapott remek kiugratást amely végén ismét nem hibázott. A két csapat vezetője az értékelésben abban egyetértett, hogy a motiváltabban játszó Dusnok megérdemelten vitte haza a három pontot (0-2).

 

A Hajós – Borota mérkőzésre a hazai csapat abban a reményben futott ki, hogy a hat meccs óta tartó pontszerzési sorozatát megtartva ponttal, pontokkal lesz gazdagabb. A kiszámíthatatlan, de komoly játékerőt képviselő vendégcsapat hamar megszerezte a vezetést egy villámgyors kontra révén. A félidő végén egy kapu előtti kavarodás váltott gólra a hazai gárda. A szünet után ki-ki játék folyt, amiből a vendégek egy hazai sérülés utáni csere átmeneti zavarát kihasználva a vezetést is megszerezték. Ezután helyzetek és kapufák itt is, ott is, de az állás már nem változott (1-2).

(esem)

 

15. forduló programja:

november 17. szombat 13 óra: Szeremle – Géderlak

november 18. vasárnap 13 óra: Dusnok – Bajaszentistván, Érsekcsanád – Hajós


Sport

Régi riválisokkal gáláztak a helyi legendák

Írhatnánk azt is, hogy revansot vettek a Kalocsai Öregfiúk. De ez nem fedné teljesen a valóságot....

Lakatos Bence a legjobbak között

A „Jövő bajnokai” programban, a hétvégén találkoztak az ország legjobb utánpótlás úszói....

Dunapatajon is pattog labda

Lapunkban rendszeresen beszámolunk a kalocsai asztaliteniszezőkről, ám örvendetes tény, hogy más...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás