Labdarúgás – Megyei I. osztály

Folytatódott a kalocsai sikerszéria: a „Stadler városi” skalp is begyűjtve

2020.09.25 12:03   

Akasztó FC – Kalocsai FC 0-3 (0-0)

A Kiskőrös mellett a Kohány Balázs vezette KFC az egyetlen a megyei első osztályban, amely az 5. fordulóban hibátlan mérleggel rendelkezik. A mieink Akasztóról hozták haza a pontokat és most a bajnokesélyes ellen készülnek ugyanerre.

Nagy változások voltak Akasztón. A Stadler városi gárda 7-8 új játékossal erősített, és az edzőt is lecserélték, így újult erővel vágtak az idénybe. Nem is kezdték rosszul a szezont, hiszen eddig mindkét hazai meccsüket hozták.

A mieink felkészültek a hazaiak játékából, ez látszott a találkozó elejétől. Több ígéretes helyzetünk is volt, három esetben csak egy kósza szellő vagy néhány milliméter kellett volna, hogy góllá érjen egy-egy lövés, a vezetést mégsem sikerült megszerezni.

A második félidőben is a mieink domináltak, de játékban szépen lassan az akasztóiak mentalitásához kezdtünk idomulni, felvettük a kissé céltalanul rohanós stílusukat. A 79. percben aztán visszatértünk önmagunkhoz és egy szépen kidolgozott támadás során Farkas Zalán,

 

kfc1_zaln_2048
 

 

Rideg Lacinak passzolt, akit buktattak, a szabadrúgást pedig a csapatkapitány, Dostyicza

 

kfc2_dos_2048
 

 

értékesítette. Az 0-1-s vezetés után mindössze 3 perc telt el, amikor újabb kalocsai hadjárat indult az akasztói kapu felé, amit a hazaiak csak szabálytalanság árán tudtak feltartóztatni. Ekkor a kiugratott Vuits Attilát buktatták, a tizenegyeshez pedig ez alkalommal is „Dos” állt, és 0-2-re módosította az állást.

Újabb 3 perc elteltével jött a kegyelemdöfés, az eddigre szétesett hazaiaknak: Follárdt a bal szélről címzett labdát Farkas Zalánnak, aki nyugodtan a hálóba terelte azt, így beállt a 0-3-as végeredmény.

„Egy nagyon jó erőkből álló Akasztót vertünk meg – értékelt Kohány. Az elején bosszús voltam a kihagyott helyzetek miatt, de a végére szépen összeállt a játékunk. Nagyon örülök, hogy zsinórban az ötödik győzelmünket sikerült behúzni, de a héten már teljes egészében a vasárnapi, 16 órakor kezdődő, Kiskunfélegyháza elleni, hazai rangadóra készülünk. Csalóka a tabella, nem mutatja jól az erőviszonyokat, hiszen ez a félegyháza a 10. helyen ugyanaz a Félegyháza, amely egy NB III-as csapatot búcsúztatott a Magyar Kupában, és amely mindig is bajnokesélyesnek számít a megyei I. osztályban. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon izgalmas, jó meccsnek nézünk elébe.”

MikSz

 

 


Sport

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás