Dan vizsgán a Ciglédi úti karatékák

Feketeövesek lettek

2018.12.09 21:14    |    Szűcs Zsolt  

 

danvizsga_szolnok01

 

 

December 02-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó Kálmán és a Furkó-Branch mesterei előtt Dan, azaz fekete öv vizsgát tettek a KSE Ciglédi úti karatékái. A sok karate stílus közül az övvizsga követelményeket kyokushinban a legnehezebb teljesíteni. A négyórás teszt során a kandidálóknak mesterszinten kell a technikákat bemutatni, melyhez rendelkezni kell megfelelő kondícióval, erővel és egyéb fizikai és szellemi képességekkel. Fontos az is, hogy a vizsgázó az erején és a tudásán kívül milyen ember, és ha mind ezeken megfelelt, akkor váltott ellenfelekkel full-kontakt küzdelmeket kell bemutatni. A Kalocsai karatékák közül Szőnyi Andor és Szabó Attila teljesítették sikeresen a Kyokushin Karate 1. Dan fokozatát és méltón kiérdemelték a „SEMPAI” megszólítást.

 

Szőnyi Andor a karatéval 2006 -ban, általános iskolásként ismerkedett meg édesapja sensei Szőnyi Tibor által, aki jelenleg is edzője a Kalocsai kyokushin karate szakosztálynak. Andor tehetsége korán megmutatkozott. Az évek alatt sorra teljesítette az övvizsgák követelményeit, válogatott versenyzőként ifjúsági, junior és felnőtt kategóriákban érte el a legnagyobb hazai és NK eredményeket, mint pl. a Világbajnokokság ezüstérmese. De rendszeresen gyakorolja a földharc vagy a thaibox szabályrendszer küzdelmeit, illetve sorra teljesíti az extrém teljesítmény túrákat.

 

Szabó Attila szülőként először a kislányával érkezett a karate edzőterembe, majd Ő is ott ragadt. Kezdetben csak a gyerekekkel edzett együtt, később a felnőtt csoport edzésein is részt vett, így rövid idő alatt a Karate az élete részévé vált. Az eltöltött hosszú évek és a sok edzés a megszerzett tudás arra inspirálta, hogy sorra teljesítse az övvizsgák követelményeit. Erejét felnőtt és szenior versenyeken is megmutatta, több alkalommal állhatott a dobogón egy alkalommal a legfelsőbb fokán is. Attila szintén rendszeresen részt vesz extrém teljesítménytúrákon, valamint a városunkban rendezett sporteseményeken. Az Ő személye példa és bizonyíték arra, hagy a karate életkortól független.

 

 

 

Szűcs Zsolt

KSE Szakosztályvezető

Sport

Igen, megcsinálta! – Lubics Szilvi a célban!

Sikeresen teljesítette Szilvi a Bigfoot 200 Endurance Run terep-ultrafutó versenyt. A 330...

Idén sem maradhatott el a Szelidi-tó futás

  Óriási érdeklődés övezte az immáron kilencedik alkalommal megrendezett Szelidi-tó futást. Az ACFK...

„Öregfiúk” játszottak a KSE pályán

 Néhány hete derült ki, hogy a hagyományos bátyai Fokhagyma Fesztivál elmarad és vele együtt nem...

Kupameccsel startol a foci-nagyüzem

Heti négy edzésen és heti egy, vagy adott esetben két edzőmeccsen izzad a Kalocsai FC. Muszáj volt...

„Iccakai” Kiskör sérült kormánycsapággyal és dupla éremmel

2019. július 13-án került megrendezésre a Balatonkör Sportegyesület szervezésében a BALATONKÖR...

2019 – A KKC ezüstéve III/3.

A Kalocsai Kézilabda Club szezonértékelő cikksorozatának végéhez érve, a mindenkori főszereplők, a...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás