Erős mezőnyben a tabella végén zártak a pataji asztaliteniszezők

2018.09.06 19:07    |    Schill Mátyás  

A 2016-17-es bajnoki idényben a Dunapataji KSE asztaliteniszezői egészen a bajnokság végéig harcban voltak a megyei III. osztály ezüstérméért, mely végül az utolsó két fordulóban ugyan kicsúszott a kezük közül, ám így is a csapat fennállásának legszebb eredményét érték el a megszerzett bronzéremmel.

A remek eredménytől felbátorodva a 2017-18-as bajnoki idényre úgy döntöttek, hogy bár kétségtelenül egy kevesebb sikerélménnyel kecsegtető, de annál több kihívást hozó megyei II. osztályba neveznek be a pataji pingpongosok. A különböző nyílt versenyekről, tornákról volt némi képük a mezőnyről, de teljességében ebben az idényben ismerték meg az ellenfeleket. Nagyon nehéz szezonon vannak túl, melyben egy fél idényt egy makacs sérülés miatt az egyik erősségük, a Transzplantáltak és Dializáltak Európai játékán többszörös dobogós helyezéssel bíró Földesi Gyula nélkül kényszerültek lejátszani.

De a szezon nehézségét nemcsak ez adta, hanem a korábbinál sokkal erősebb ellenfelekkel is meggyűlt a bajuk. A Pataji Őszkor tartott felkészülési versenyük után indult bajnokság első két forduló zakója után hatalmas küzdelemben a legminimálisabb különbséggel sikerült legyűrni a Kalocsa Dusnoki csapatát (11-9), de ezután ősszel már nem termett babér számukra. Aztán tavasszal is elsősorban a sokszor a magasabb osztályokat is megjárt, így jóval nagyobb rutinnal rendelkező ellenfeleik ellen küzdöttek becsülettel. A kalocsai riválisuk, mely tagjai azért edzéseken tudnak a képzettebb megyeegyes klubtársaikkal is játszani, hasonlóan szoros meccsen, de revansot vett (9-11), így végül a bajnokság második felében győzelemért járó három pontot csak úgy tudtak szerezni, hogy az utolsó fordulóra nem jött el a bajai ellenfelük.

A szinte teljesen amatőr alapokról indult pataji gárdának a heti két edzés mellett is nehéz felvenni a versenyt azokkal, akik fiatalabbként sokkal magasabb színvonalon edzve és játszva szereztek tapasztalatot, de akár a Soltvadkert akadémista fiataljaival (a maguk napi 1-2 órás profi edzéseik mellett) se könnyű eredményesen játszani.

A Kiszner Sándor, Leiner János, Leiner Gábor, Földesi Gyula, Németh Róbert és Dolleinstein Péter alkotta csapat ugyan az utolsó helyen zárta a bajnokságot, de emiatt nem kell szégyenkezniük. Tudták, hogy nehéz szezonjuk lesz és azt derekasan végigküzdötték.Sport

Régi riválisokkal gáláztak a helyi legendák

Írhatnánk azt is, hogy revansot vettek a Kalocsai Öregfiúk. De ez nem fedné teljesen a valóságot....

Lakatos Bence a legjobbak között

A „Jövő bajnokai” programban, a hétvégén találkoztak az ország legjobb utánpótlás úszói....

Dunapatajon is pattog labda

Lapunkban rendszeresen beszámolunk a kalocsai asztaliteniszezőkről, ám örvendetes tény, hogy más...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás