Erős mezőnyben a tabella végén zártak a pataji asztaliteniszezők

2018.09.06 19:07    |    Schill Mátyás  

A 2016-17-es bajnoki idényben a Dunapataji KSE asztaliteniszezői egészen a bajnokság végéig harcban voltak a megyei III. osztály ezüstérméért, mely végül az utolsó két fordulóban ugyan kicsúszott a kezük közül, ám így is a csapat fennállásának legszebb eredményét érték el a megszerzett bronzéremmel.

A remek eredménytől felbátorodva a 2017-18-as bajnoki idényre úgy döntöttek, hogy bár kétségtelenül egy kevesebb sikerélménnyel kecsegtető, de annál több kihívást hozó megyei II. osztályba neveznek be a pataji pingpongosok. A különböző nyílt versenyekről, tornákról volt némi képük a mezőnyről, de teljességében ebben az idényben ismerték meg az ellenfeleket. Nagyon nehéz szezonon vannak túl, melyben egy fél idényt egy makacs sérülés miatt az egyik erősségük, a Transzplantáltak és Dializáltak Európai játékán többszörös dobogós helyezéssel bíró Földesi Gyula nélkül kényszerültek lejátszani.

De a szezon nehézségét nemcsak ez adta, hanem a korábbinál sokkal erősebb ellenfelekkel is meggyűlt a bajuk. A Pataji Őszkor tartott felkészülési versenyük után indult bajnokság első két forduló zakója után hatalmas küzdelemben a legminimálisabb különbséggel sikerült legyűrni a Kalocsa Dusnoki csapatát (11-9), de ezután ősszel már nem termett babér számukra. Aztán tavasszal is elsősorban a sokszor a magasabb osztályokat is megjárt, így jóval nagyobb rutinnal rendelkező ellenfeleik ellen küzdöttek becsülettel. A kalocsai riválisuk, mely tagjai azért edzéseken tudnak a képzettebb megyeegyes klubtársaikkal is játszani, hasonlóan szoros meccsen, de revansot vett (9-11), így végül a bajnokság második felében győzelemért járó három pontot csak úgy tudtak szerezni, hogy az utolsó fordulóra nem jött el a bajai ellenfelük.

A szinte teljesen amatőr alapokról indult pataji gárdának a heti két edzés mellett is nehéz felvenni a versenyt azokkal, akik fiatalabbként sokkal magasabb színvonalon edzve és játszva szereztek tapasztalatot, de akár a Soltvadkert akadémista fiataljaival (a maguk napi 1-2 órás profi edzéseik mellett) se könnyű eredményesen játszani.

A Kiszner Sándor, Leiner János, Leiner Gábor, Földesi Gyula, Németh Róbert és Dolleinstein Péter alkotta csapat ugyan az utolsó helyen zárta a bajnokságot, de emiatt nem kell szégyenkezniük. Tudták, hogy nehéz szezonjuk lesz és azt derekasan végigküzdötték.Sport

Elekes Enikő serdülő Európa-bajnok

A Kalocsai SE birkózó szakosztályának első szabadfogású magyar bajnoki címét 20 évvel ezelőtt...

Napfordulós Futáshoz csatlakoztak a kalocsaiak

A Kalocsai Földön Futók Szakosztály tagjai már nem először csatlakoznak a Napfordulós Futáshoz. A...

a KKC ezüstéve III./1.

Ezüstös a babérkoszorú a idén a Kalocsai Kézilabda Club címere körül, hiszen az egyesület mindhárom...

Megyei II. és III. osztály a számok tükrében

Amikor Önök jelen sorokat olvassák akkor a megye felnőtt labdarúgásában szereplő csapatok már...

Hazai versenyeken is helyt állnak a Kalocsai Földön Futók

A Kalocsai Földön Futók Szakosztály tagjai szinte minden hétvégén az ország különböző pontjain...

Pünkösd Kupa - Húsz éve a kézilabda ünnepe

Pünkösdöt a honi kézilabdás berkekben lassan már, mint a kézilabdázás egyik legnagyobb...

Homokmégyen dekázott a világbajnok.

Pályázati forrásból sikerült megvalósítani azt a sporteseményt Homokmégyen, ahol a négyszeres...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás