Gézengúz Hírek

2018.09.23 10:23    |    (mAsI)  

Az elmúlt hétvégén az U-15-ös fiúk első bajnoki mérkőzésével hivatalosan is megkezdődött a Gézengúz UKC részére a bajnoki idény. Idén ezt a Buzogány Szabolcs által irányított korosztályos csapatot a 2. osztályba nevezték, hogy magasabb szintű terhelést kapjanak, ezáltal persze egy kicsit többet is kell utazniuk, de ez nem újdonság már a srácoknak.

 

u15_bekescsaba_450
 

 

A Kelet B csoportban az első tornájára, Békéscsabára utaztak az ifjak, ahol a Tisza Volánnal (Szeged) és a Kiskunhalassal mérkőztek meg. A csapat edzője az első torna után, látva az ellenfeleket úgy ítélte meg, hogy közel hasonló képességű csapatok szerepelnek a csoportban, melyből talán két gárda emelkedik ki. Ez elsőre jól hangzik, hiszen ha bárki lehet veszélyes a másikra, akkor értékes, küzdelmes meccseket lehet játszani. Nem volt ez másként már most se. A szegedi rivális a vége előtt tíz perccel hárommal is vezetett, mely hátrányt sikerült ugyan lefaragni, de az utolsó percben szerzett gól is kellett hozzá, hogy sikerüljön egyenlíteni és ezzel pontot szerezni. A halasi ellenfelünknek szintén volt olyan periódusa, amikor három góllal ment előttünk, de ez a szünetre már egyenlő lett és tényleg csak a legvégén sikerült a biztos sikert és az érte járó két pontot bezsebelni. Tehát ha azt nézzük, hogy a két meccsben a két győzelem és a két vereség is benne volt, így mindenféleképpen siker a 3 pont. Ellenben markánsan megmutatkozott egy olyan része is a játékunknak, ami igen erős javításra, fejlesztésre szorul, mely minden bizonnyal a héten az edzéseken már meg is kezdődik.

E hétvégén már újabb korosztály, a másodosztályban szereplő U14-es fiúk is pályára lépnek, de nekik ehhez nem kell utazniuk, hiszen az első tornájuk itthon Kalocsán a Városi Sportcsarnokban 9 és 14 órakor lesz. De ezzel a Sportcsarnokban nem ért még véget a program, hiszen 17 órától a serdülő fiúk a két korosztályos válogatottat is sorai között tudó Mezőkövesdet fogadják. Mindhárom meccsre sok szeretettel várjuk a szurkolókat.
Sport

Régi riválisokkal gáláztak a helyi legendák

Írhatnánk azt is, hogy revansot vettek a Kalocsai Öregfiúk. De ez nem fedné teljesen a valóságot....

Lakatos Bence a legjobbak között

A „Jövő bajnokai” programban, a hétvégén találkoztak az ország legjobb utánpótlás úszói....

Dunapatajon is pattog labda

Lapunkban rendszeresen beszámolunk a kalocsai asztaliteniszezőkről, ám örvendetes tény, hogy más...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás