Nagyszerű februárt produkáltak a Gézengúzok

2018.03.08 11:16    |    (mAsI)  

Miután a szivacs, kisiskolás és a gyermek kézilabda bajnokságokban egy kis szünetet iktatott be a Magyar Kézilabda Szövetség, elsősorban a gyerekeket szem előtt tartva, így bár ha bajnoki meccsen nem is, ám a gyerekek fejlődését segítő több felkészülési tornán tudtak részt venni februárban a Gézengúz UKC játékosai, míg volt olyan korosztály, ahol már a versenyzés is elkezdődött. Majd mindegyik korosztály szerepelt valamilyen mérkőzésen, így inkább érdemesebb korosztályonként áttekinteni a versenyzésüket és nem időrendben haladni.

A legfiatalabbaknál kimondottan csak a versenyek hangulatának a szoktatása a cél a tornák szervezésével (sőt hivatalos elnevezés is „játékprogram”), no persze jó, ha a győzni akarás is már megjelenik a játékukban, de még az se baj, ha meccs közben baráti alapon megbeszélik az ellenféllel, hogy „Te is ezért a labdáért szaladtál? Nem adom, mert ezt én szereztem meg.” Jókat derül az edző, szülő és a játék közben a fiatalok remélhetőleg egy életre megszeretik a kézilabdázást. Persze fejben tarjuk a győzelmeket is, a február végi kecskeméti fordulóban az U7-es és U8-as fiatalok meccsein a Gézengúz UKC 5 csapattal vett részt és a 10 mérkőzésből 9-szer győztesen hagyták el a játékteret.

fu10_450
 

Február közepén a leány U-10-es csapat Hajóson a Farsangi Kupán szerepelt. A lányok korát tekintve a legfiatalabbak voltak a tornán, ám nagyon ügyesen játszottak, melynek meg is lett az eredménye, hiszen ezüstéremmel térhettek haza. A legjobb kapus díjat Aranyos Janka kapta. Ugyanezen a hétvégén a fiú U-10-es csapatunk szintén felkészülési tornán járt, ők Dunaújvárosba utaztak. A Szabó Balázs edzette csapatunk először a csoportküzdelmet nyerte meg, majd a döntőben is nyertek, így tornagyőzelemmel tértek haza. A torna legjobb kapusa Tamás Ádám lett, a legjobb játékos címet pedig Baranyai Dávid érdemelte ki.

gazenguz_serdulo_450
 

A Buzogány Szabolcs edzette csapatok (fiú U-14, serdülő) februárban már a bajnokságot is elkezdték. Előbb a serdülők Bácsbokodra utaztak, ahol a Bácska SZSE ellen léptek pályára, ahol a tabellán közvetlen rivális ellen duplán fontos meccsen nyertünk. Ellenfelünk támadásait nagyon fegyelmezett védekezéssel sikerült semlegesíteni, támadásban a visszatérő Iván Dominik irányítása mellett, Kardos Péter élt a lehetőséggel és végül nagy csatában nyertünk. Rá egy héttel szombaton az U-14-es csapatunk Debrecenből szintén jó játékkal egy győzelemmel és egy vereséggel tért haza, majd másnap ennek a csapatnak nagy része kiegészülve néhány játékossal Bácsalmáson a serdülő meccsen ismét győztesen jött le a pályáról és ezzel a csoportjukban jelenleg a harmadik helyen állnak.Sport

Őszi bajnokként telel a KKC

Kalocsai KC – Bácsbokodi NKSE 29-25 (16-14) Száz százalékos hétvégét tud maga mögött a...

Feketeövesek lettek

   December 02-án Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 8. Danos Furkó...

VIII. homokmégyi Pirisi László Emlék Sportnap!

2018. november 16-án és 17-én 8. alkalommal rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a PIRISI...

Aranyérem a TEK Gálán

A Terror Elhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal került megrendezésre a...

Gézengúz Hírek

A múlt hétvége is mozgalmasra sikeredett a kalocsai Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club életében.

A Kolics-lányok nyerték a megyei szuperrangadót

A megyei női kézilabda bajnokság aktuális fordulójában egyértelműen a két KKC, vagyis a Kalocsa és a...

Rigó Loretta kalocsai lovas a Kishuszár Vágta győztese!

Októberben számoltunk be arról, hogy két lovas is volt idén a fővárosi Hősök Terén a Nemzeti Vágtán,...

Közel álltunk a győzelemhez

Kalocsai SE – Penta Gödöllői RC 2:3 ( 21; 22; -16; -21; -13) Kalocsa: Fekete L, Szigeti A,...

Sűrű a mezőny

A megyei harmadosztály nyugati csoportjának az elhalasztott első fordulóját rendezték az elmúlt...

Hajósnak otthon szakadt meg a sorozata

Az elmúlt hétvégén a megyei másodosztály déli csoportjában a 14. fordulót rendezték, melynek a egyik...

Kalocsai diák képviseli megyénket az országos döntőn

December 20-án Soltvadkert adott otthont az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjének. 12 asztalon...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás