Horgásztábor a Szelidi-tónál

2020.09.17 14:55   

A Dunapataj Horgászegyesület augusztusban rendezte szokásos horgásztáborát, melyen javarészt helyi gyerekek vettek részt, de volt közöttük egy-egy ordasi, szegedi, budapesti, kalocsai is.

Közel egy évtizede, 2011-ben az egyesület bodzási részen lévő horgásztanyáján Vajda Sándor szervezte meg először az egyesület gyerek horgásztáborát, tőle vette át a stafétát tavaly Váradi András, az egyesület vezetőségi tagja, jelenlegi ifjúsági felelőse. Mint mondja, egyre nagyobb érdeklődés övezte a tábort, évek alatt „kinőtték” a horgásztanyát, nem volt annyi fő részére szállás, ahány jelentkező volt, így sátorokat is állítottak fel. Mára ez annyira népszerű, hogy idén mind a huszonöt résztvevő – még öt leányzó is volt közöttük – sátorlakó volt a hétre.

– A tábor úgy indult, mintha a gyerekek először találkoznának a vízzel és a horgászattal. Rögtön a hétfői kezdéskor horgászoktatással kezdtünk, hiszen ha egy családon belül nincs felnőtt horgász, akkor nincs kitől ezt megtanulni. A délelőttök általában ezzel teltek: horogkötés, szerelékkészítés, célba dobás gyakorlott horgászok útmutatásai, segítsége alapján, és persze az elméleti ismeretek. Volt a gyerekek között, aki akár felnőtt horgászok versenyén is megállta volna a helyét, de volt olyan is, aki az alapvető ismereteket itt szerezte – mondta Váradi András. Kifogták az igazán szép nyári időt, így a reggeli, kora délelőtti és a késő délutáni órák voltak a horgászatra, a déli rekkenő hőségben pihenés, kora délután pedig strandolás, kirándulás. Volt egy lovaskocsis kirándulás a déli parton lévő Bévárdi-tanyához, voltak nagy fürdések, szalonnasütés, halászléfőzés.

 

horg_45_600

 

 

A cikk folytatása a Kalocsai Néplap 2020.09.11-én megjelenő 37.számban a 9. oldalon olvasható.

 

 


Sport

Jáksó Márkó Utánpótlás Magyar Bajnok!

...A Kalocsai Ciglédi úti karatékák közül 6 versenyző készült a megmérettetésre, és az alábbi...

Még a bajnokaspiráns is félve jött Kalocsára Kalocsai FC – Kiskunfélegyházi HTK 3-0 (1-0)

Elképesztő menetelésében még mindig nem talált legyőzőre a Kalocsai FC. Kohány Balázsék a hatodik...

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás