Labdarúgás – Megyei I. osztály

Még a bajnokaspiráns is félve jött Kalocsára Kalocsai FC – Kiskunfélegyházi HTK 3-0 (1-0)

2020.10.02 15:56   

Elképesztő menetelésében még mindig nem talált legyőzőre a Kalocsai FC. Kohány Balázsék a hatodik fordulót és a hatodik győzelmet tudják maguk mögött. A legutóbbi skalp pedig kiemelt helyre kerül az övön, hiszen a mindenkori bajnokesélyes, a Kiskunfélegyháza hagyta nálunk a három pontot.

Bár az idei bajnokságban mindössze négy pontot, azaz egy győzelmet és egy döntetlent gyűjtött be a KHTK, a mieink tudták, hogy nem szabad, hogy ez az eredmény okot adjon a hátradőlésre. Lehet, hogy nem vettek a félegyháziak túl jó rajtot, de a közelmúltban egy NB III-as csapatot vertek ki a kupából és ez azért elég nagy fegyvertény.

Fel is készültek fiaink egy kemény, nagy csatára. És ugyanerre készült az ellenfél is, akikről elmondható volt, hogy egyértelműen tartanak a kalocsaiaktól, hiszen 5 védős játékkal álltak ki. A szabadon hagyott területeket kihasználva a mieink egyértelmű célja a gólszerzés volt, ha már így „beállt” a HTK.

Gólra 23 percet kellett várnia a kalocsai közönségnek. Ekkor a kaputól pár méterre talált utat magának a lábak között a labda. Follárdt Zoltán volt, aki egy szép támadás végén egy még szebb fél fordulatból terelte a labdát a hálóba.

 

kfc_450_450_01
 

 

Innentől az történt a pályán, amit a KFC akart. A veszélyesnek aligha mondható vendég támadásoktól, - vagy inkább próbálkozásoktól – a mieink gyorsan elvették a Félegyháza kedvét.

1-0-s félidő után a második játékrészben sem mutatott mást a játék képe. 30 perc elteltével Nébl Martin nagyszerű indítást kapott, és ki is használta a ziccert, amivel 2-0-ra váltott az eredmény, ami után Lakatos Marci egyéni akcióját követve Farkas Zalán állította be a 3-0-s végeredményt.

„Csak gratulálni tudok a csapatnak! Szép volt fiúk! – mondta Kohány edző. Most nagyon egyben vagyunk. Csapatként jól működünk, és mindig van valaki, vagy valakik, akik kiemelkedő formát mutatnak és sokat vállalnak. Tudtuk, hogy nagy meccs lesz, bár az minket is meglepett, hogy mennyire tart tőlünk az ellenfél. Szinte helyzetet sem tudtak kialakítani! Reméleme folytatva ezt a remek sorozatot, megőrizve veretlenségünket ugyanilyen nagy és sikeres csatát tudunk vívni szombaton, 15 órakor Hartán! Az igazi szomszédvár rangadó lesz! Külön szeretnék köszönetet mondani szurkolóinknak, akikkel összefogva Zsombor gyógyulását támogatjuk. Zsombi egy nagyon ritka és súlyos betegségben, SMA-ban szenved. A mérkőzésen pénzadományokat gyűjtöttünk, amelyet a klub vezetősége kiegészített, így százezer forintot tudtunk átutalni a Zsombort segítő alapítvány javára!”

ikeSz


Sport

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás