Kézilabda

Pazar játékkal győzte le a KKC a bajnokaspiránst

2020.03.12 11:24   

Pazar, fantasztikus, nagy könyvbe illő, magas szintű és még sorolhatnánk a jelzőket a Kalocsai KC felnőtt csapatának játékára, és mind megállja a helyét. Az elmúlt hétvégén jól felépített csapatmunkával sikerült legyőzni a mieinknek a mindig erős, idén is bajnoki címre hajtó Mecseknádasdot.

Március 7-én, a Nemzetközi Nőnap előestjén egy szál virággal és díjmentes belépővel lepte meg a KKC hölgy szurkolóit. Aztán jött még két ajándék, de ez már nem csak a hölgyeknek szólt, hiszen mind az ifjúsági, mind az NB II-es felnőtt gárda itthon tartotta a pontokat.

A fiatalok mérkőzéséről tudni kell, hogy ősszel ezen gárda ellen vitték pályára a szezon legrosszabb meccsét, így idegenből nem tudtak pontokat hazamenteni. Most viszont a fiatalok átmentették a tavasz első három forduló formáját, ugyanazzal a lelkesedéssel, akarással fogadták a nádasdiakat, mint amivel letudták múlt héten a nálunk erősebb Pécset. Hibák természetesen voltak, de a kulcs most is az volt, hogy az esetleges hullámvölgyek nem tartottak túl sokáig, mindig volt valaki, aki a hátára vette a csapatot, így 18-17 után 32-28 mellett mutattak ajtót a vendégeknek.

A felnőttek mérkőzését most is tömött lelátó várta. Mindenki tudta, hogy nagy csata vár a mieinkre a valamikori válogatott Frey Tamás együttese ellen.

Az első félidőben még futottunk az eredmény után, 2-3 gólt tett közé mindig az ellenfél. Nem találtuk az ellenszert ellenük, könnyűszerrel kicseleztek és át is lőttek minket, 13-16-ra hozták az első játékrészt. Talán azt lehetett itt gondolni, hogy bejött a papírforma, a tabellán jelenleg második, egyébként bombaerős csapat jött és viszi a pontokat a mieink ellen, akik bár derekasan helyt álltak, de nem bírtak az erősebbel. Aztán a második félidőre taktikát váltott a Kolics-gárda. A nádasdiak eddig rendre kifogták a mi Szvétekünket, most ugyanezt tettük mi is, sikerült zavart keltenünk és az ellenfél legjobbját, Freyt valamelyest kivonni a játékból. Szépen, lassan kúsztunk az ellenfél nyakára, majd az első egálnál felrobbant a lelátó és eztán minden gólnál ez történt, ha Szvétek, Katona, Balla vagy épp Vidók lőtte. A siker legnagyobb ereje pedig abban volt, hogy a kapust kispadra küldve, 7 a 6 elleni játékot alkalmazott a KKC. Ez úgy meglepte a vendégeket, hogy az utolsó percekre teljesen szétestek és 34-29 mellett, állva hagyta őket a hazai alakulat.

„A mezőny egyik legjobbja ellen játszottunk – mondta Kolics János, edző. Ez a csapat a bajnoki címért küzd, mindig tudnak erősíteni, innen-onnan igazolni. De megtaláltuk az ellenszert ellenük. Büszke vagyok a fiúkra és köszönjük a közönségnek, hogy ilyen páratlan hangulatot teremtettek. Az utolsó két percben állva tapsoltak nekünk, a végén pedig együtt örültünk a győzelemnek. A következő fordulóban az ettől azért gyengébb ellenfélhez, a Nagyatádhoz látogatunk.”

 MMSz


Sport

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás