”Távoktatás” a Ciglédi úti karatékáknak

2020.04.08 14:23   

A kalocsai SE Karate Szakosztály egy eredményes évet követően, 2019 decemberében azzal találta szembe magát, hogy a KSE elnöke Jenei Tibor és az elnökségi tagok közül többen lemondtak tisztségükről és a KSE jövője kérdésessé vált. Ebből már előre látható volt, hogy a 2020-as év nem lesz zökkenőmentes. A Karate Szakosztály megtervezte a 2020-as évet, mely évben jelentős események szerepelnek, mint a Diákolimpia, kiemelt hazai és nemzetközi versenyek és az egyik legnagyobb verseny az All Kyokushin Világbajnokság, mely versenyt a II. „Fiatal Oroszlánok Világbajnoksága” névvel illetik. A versenyek mellett edzőtáborok, szemináriumok, övvizsgák, családi programok, bemutatók és egyéb programok szerepelnek.

 karate_659_01.karatee_605_01

A kialakult helyzet következtében a szakosztály az első negyedéves munkájából az alábbiakról tud beszámolni. A szakosztály 19 versenyzője kezdte meg a felkészülést. A versenyeket a felnőttek, Dicsa Dorina és sensei Varga Róbert kezdték február 15-én, Budapesten a 2020. évi Felnőtt Magyar Bajnokságon. Ezt követte a 2019-20-as tanév Diákolimpia versenysorozata, mely versenyeket az idei évben Nyíradony, Várpalota, Szentes és Debrecen városaiban rendezték. A verseny-sorozat a gyermek és serdülő korcsoportok részére március 7-én a Szentesi Diákolimpia Országos Döntőjében lezárult. Itt nagyszerű eredmények születtek. Az idei évben két Diákolimpiai Bajnokra lehetünk büszkék: Varga Zoltán és immár második alkalommal Jáksó Márkó. További eredmények iskolánként: Kertvárosi Általános Iskola: Varga Zoltán I. hely, Varga András II. hely, Szemerédi Lili és Kozma Patrik III. hely. Eperföldi Általános Iskola: Jáksó Márkó I. hely Matos Milán formagyakorlatban II. hely míg küzdelemben III. hely. Katolikus Intézmény: Czéh Alexa és Lakatos Dávid III. hely. Kodály Zoltán Általános Iskola Dunapataj: Szilágyi Alex Martin III. hely.

Sajnos a Debrecenben tervezett Ifi és a junior, felnőtt versenyzők országos döntője elhalasztásra került. Itt két versenyzőnk, Mészáros Lili az elődöntőkben I. helyről, Bessenyei Réka II. helyről várják a döntő összecsapásokat.

 

A kialakult egészségügyi helyzet miatt az összes hazai és nemzetközi verseny és esemény elhalasztásra vagy törlésre került. A szakosztály Ciglédi úti edzőterme a megelőzés érdekében március 16-óta zárva tart. Jelenleg az edzések és a felkészülés egyénileg, illetve „távoktatásban” folyik.

Bízom benne, hogy hamarosan javulni fog a helyzet, és mindenki egészségesen a megszokott módon folytatni tudja a közös gyakorlást és a sikeres szereplést.

 

                                                                                          Szűcs Zsolt

                                                                                     szakosztályvezető


Sport

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás