Női kézilabda

„Épphogy győzelemmel” nyert a KKC

2019.11.14 11:47   

Kalocsai KC – Mizse KC 21-20 (12-6)
A Kalocsai KC női csapata jön egy nagy köszivel azoknak, akik annak idején a kézilabda szabályai között papírra vetették, hogy egy félidő 30 percig tart. Mert ha nem tették volna, akkor most nem kalocsai épphogy győzelemről, hanem mizsei diadalról írnánk.

 

kkcmizse3_450

 

A Dávidházi Sándor vezette női egylet nem könnyű mérkőzésre készült, bár egy újonnan felállt csapatnak, új edzővel melyik meccs lehet könnyű. Talán emiatt kissé elnézőbbek is lehetnek a szurkolók egy-egy vereség kapcsán, vagy egy-egy olyan esetben, amikor nem áll össze úgy a játék, ahogy kell. Hasonló történt most is, de itt nem szolgál mentségként, hogy azért történt, mert a lányok még nincsenek összeszokva.

Igen hektikus találkozó volt. Az elején több biztos helyzetnél technikai hibák csúsztak a lányok játékába, nem fejezték be jól a támadásokat, a vendég Lajosmizse pedig gyorsan két gólos előnyre tett szert. Viszont Alföldi Babették pár perc alatt észhez tértek, és a hátrányt 6-7 gólos előnyre fordították, megnyugtató különbséget téve a két csapat közé.

Ilyen eredmény láttán hátradőlt a szurkoló, a játékosok, még az edző is. Aztán beütött a krach… Hogy jogosan, vagy nem jogosan, de szövegelés miatt a játékvezető kiállította a csapat bomba átlövőjét, a védelem egyik alappillérét, Doszpod Adriennt. A spori húzása után a KKC-s lányok játéka teljesen szétesett. Nem sikerült Ada játékát pótolni, senki sem volt képes a helyét átvenni, emiatt mindenki egyre frusztráltabb lett, főleg, ha az eredményjelzőre pillantott, hiszen a mizseiek kihasználva a Kalocsa mentális kavarodását, egyre feljebb és feljebb jöttek. A végén tényleg csak a sípszó mentette meg lányaink győzelmét, mert ha a meccs egy perccel tovább tart, a vendégek diadalt arattak volna az összezavarodott KKC felett.

„Teljesen szétestünk – kezdte Dávidházi. Akármennyire jó, sőt, kiemelkedően jó játékos Adrienn, nem szabadna a csapatnak teljesen rá utalni magát. Nem történhet meg, hogy ha Ada nincs a pályán, akkor nem tudunk nyerni, sőt összeszedetten játszani sem. Szombaton 15 órakor a hasonló kaliberű Soltvadkert ellen fogunk játszani. Ha a lányok pályára tudják vinni az edzéseken mutatottakat, akkor van esélyünk, ha ismét szétesünk, akkor nincs. Ez még mindig az ismerkedési szakasz edző és csapat között, nem csak a lányoknak, nekem is feladatom, hogy tudjam, hogyan hozzam ki belőlük a legjobbat.

Kalocsai KC: Horváth F.(1), Alföldi B.(8), Várszegi D.(1), Szabadi I.(2), Holló B., Tóth G.(2), Pécsi J., Doszpod A.(4), Halász B., Bors R., Czuczu A.(1), Kollár F., Facskó P.(2), Kiri M., Ilyés V., Holló B.

Hét méteres büntetők: 1/1 és 5/3

Kiállítások: 3-3-szor 2 perc.

Kizárások: Doszpod A.

 

 

 

kkcmizse1_600

 

 

 


Sport

Karate Felnőtt Magyar Bajnokság

A KSE Ciglédi úti karate szakosztályából február 16-án a felnőtt versenyzők utaztak Tata városába,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás